Match på Cornella-El Prat i Barcelona ikväll där ett formstarkt Espanyol ska ta emot ett Real Betis som går väldigt tungt just nu. Jag går på ett målspel för hemmalaget här som hittat nätet rejält på slutet.

  • Match: Espanyol – Betis
  • Spel: Espanyol över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Espanyol går som tåget just nu och är obesegrade i sina fem senaste matcher, där man har hela fyra vinster och ett kryss. Denna fina form har tagit laget upp till en 13:e plats och man har hela 8 poäng ner till nedflyttningsstrecket, ett streck som man låg under för inte allt för många omgångar sedan. Senast imponerade man väldiga då man tog en 4-0 (!) vinst på bortagräs mot Bilbao. Nu var man inte så överlägsna som siffrorna visar men man visade prov på en effektivitet som saknats under stora delar av säsongen. Lagets offensiv har varit riktigt bra på slutet och innan krossen på San Mamés så plockade man ner Levante på hemmagräs med 3-2, så 7 mål på två matcher har man mäktat med. Men defensiven är jag inte lika imponerad av och därför väljer jag alltså att spela över 1,5 på Espanyol istället för den raka ettan.

Forlín och Baena saknas idag för hemmalaget.

Real Betis faller fritt just nu och den 4:e plats man så länge hade har nu förvandlats till en 8:e plats i tabellen. Laget har inte vunnit en match på över en månad och den stora boven har varit målskyttet som verkligen lyst med sin frånvaro. Nu senast dominerade man stort hemma mot Valladolid och borde vunnit matchen utan större bekymmer. Men bollen ville inte in och det syntes verkligen att målkungen Ruben Castro saknades. Försvarsmässigt har man hållt ihop det helt ok på slutet men jag har inte blivit imponerad av det jag sett. Man har ett par tröga mittbackar i Amaya/Paulao och jag tror dessa herrar kan få det riktigt jobbigt mot ett starkt offensivt hemmalag idag. Att dessutom Cañas saknas på mittfältet är ett tufft avbräck för defensiven.

Rubén Castro fortfarande skadad och vi stryker även Salva Sevilla, Pozuelo och nämnda Cañas.


Espanyol har verkligen vind i seglet just nu och här tycker jag man har en passande uppgift för att ta ännu en seger. Men hemmalagets försvar är inget jag litar på och med tanke på att Betis skapade väldigt mycket senast mot Valladolid så väljer jag att slopa raka ettan till förmån för Espanyol över 1,5 mål.

Blir även ett målskyttespel i matchen:

Verdú att göra mål – 4,50 @ expekt – 1,5/10 units

Verdú (bilden) ligger av någon orsak väldigt högt i odds oftast, men det är bara att tacka och ta emot. Han har en otroligt fin högerfot och tar alltid han om frisparkar nära mål samt straffar. 7 mål på 22 matcher är facit hittills och det lär bli fler mål innan säsongen är slut. Kanske ett ikväll?

/e@sy