Hett derby i primera division ikväll när Espanyol tar emot ”storebror” Barcelona. Bortalaget Barcelona är givetvis stora favoriter och jag tror man vinner ikväll. Men ett derby är ett derby och jag har hittat ett intressant spel här.

  • Match: Espanyol – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.40 (betsson)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.30

Espanyol har en en bra form i ligan med två raka vinster. Näst senast slog man Atl. Madrid med 4-2 och senast bortaslog man Gijon med 2-1. Man ligger i mitten av tabellen och har inte många poäng till en europaplats, något som jag ser som en fullt möjligt att man når. Man har haft en del tunga skador tidigare på säsongen men är nu så gott som skadefria, och då är man verkligen sylvassa.

Man har två riktigt farliga kantspelare i Garcia och Weiss som oroar vilket lag som helst i ligan, även Barcelona. På mitten vinns mycket av matchen idag och där har man antagligen Forlin och Romaric, två spelare som måste spela på topp för att man ska kunna rubba Barca.

Barcelona kommer till detta med derby med en riktigt bra form och har faktiskt inte släppt in mål på fyra matcher. Senast man släppte in mål var mot Real Madrid. Men nu är det inga superlag man mött på slutet och jag drar inga större växlar på det. Faktum är att man ofta släpper in mål när man spelar på bortagräs, endast två gånger denna säsong har man nollat sina motståndare på bortagräs i ligan.

Det här är ett stenhårt derby och Espanyol kommer lyftas fram av publiken. Konstigt nog så åker man inte på bortamatcher i samma utsträckning som i andra länder i Europa. Så trots att det är ett stenkast mellan dessa två lag så kan jag lova att 99% av publiken håller på lillebror Espanyol ikväll.

————————————————————————-

Jag tror givetvis Barcelona vinner ikväll då man är det klart bättre laget. Men det är ett derby och jag tror publiken kommer lyfta Espanyol ett par snäpp, detta räcker för att kunna göra ett mål tror jag.

/e@sy