Derbydags i Spanien då Barcelona beger sig till Cornellá-El Prat för att ta sig an lokalkonkurrenten Espanyol. Jag kommer inrikta mig på två spelare i Espanyol som jag tror får väldigt svårt att undvika kort i den här matchen.

  • Match: Espanyol – Barcelona
  • Spel: Victor Sánchez/Forlín att bli varnad
  • Odds: 1,75/2,00 @ expekt
  • Insats: 4/10 – 3/10 unit
  • Spelstopp: 20:00

Victor Sánchez kom till Barcelona som 17 åring och då var det just Barcelona som gällde och inte Espanyol som han spelar i idag. Men han tog aldrig någon riktig plats i a-laget och efter att ha blivit utlånad till både Xerez och Getafe så valde Barcelona i samförstånd med Sánchez att bryta kontraktet. Då gick flyttlasset till Schweiz, men nu är han alltså tillbaka i staden där allting började. Sánchez är en viktig spelare för Espanyol på det defensiva mittfältet och han kommer nog vara taggad till tusen mot klubben som ratat honom en gång i tiden, och är det något som den här killen inte behöver så är det ännu mer tändvätska ute på planen. Han är ligans mest varnade spelare och det har hunnit bli 17 gula kort samt ett rött kort på 31 spelade matcher. Det känns som det ska väldigt mycket till för att han inte ska få ett gult kort i den här matchen.

espanyolsnchezforlin

Juan Forlín är mitt andra spel i matchen och argentinaren kan användas som både defensiv mittfältare och även mittback om så krävs. Men det har mestadels blivit spel på det defensiva mittfältet tillsammans med Sánchez och med tanke på att Espanyol inte har några mittbacksbekymmer inför helgen så är det väldigt troligt att vi får se firma Sánchez/Forlín tillsammans i detta derby. Forlín är inte mycket sämre än sin mittfältspartner och har dragit på sig 15 gula kort den här säsongen på 30 spelade matcher. Han var avstängd i Espanyols senaste match mot Deportivo men är alltså nu tillbaka och lär vara spelsugen när det vankas derby.

FernándezBorbalán

Fernández Borbalán håller i pipan den här matchen och det är en erfaren domare som har många säsonger i la liga på nacken. Den här säsongen har han endast dömt åtta ligamatcher men han håller ett ganska stabilt snitt på runt sex kort per match. En gång har han dömt Espanyol på dessa matcher och då fick både Sánchez och Forlín ett varsitt kort, han delade även ut ett rött kort i den matchen.


Det här brukar vara ett ganska laddat derby och det har främst varit Espanyol som tagit en massa kort på slutet när dessa två lag möts. Jag tror inte det blir någon skillnad här då Barcelona kommer äga bollen och Espanyol får inrikta sig på att jaga. Det känns som det ska väldigt mycket till för att någon av de defensiva mittfältarna ska klara sig undan varning i den här matchen.

Testar även 1/10 units på ett rött kort i matchen – 2,60 @ unibet.

/e@sy