Vi tar oss till Cornella-El Prat denna lördag, eller Power8 Stadium som den numer heter, där det vankas derby mellan Espanyol och Barcelona. Hemmalaget har mycket fin form för dagen och kan nog ställa till problem för Barcelona i kampen om ligaguldet. Nätar båda lagen?

  • Match: Espanyol – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Espanyol parkerar på en 10:e plats i tabellen just nu och med 10 poäng upp till en europaplats känns det inte särskilt troligt att man spelar ute i europa nästa säsong. Men det behöver inte vara någon nackdel inför dagens match, då hemmalaget inte har något att förlora och kan spela helt avslappnat. Formen är som sagt mycket god då laget plockat poäng i sex raka ligamatcher, uppdelat på fyra kryss och två vinster. Det har varit en del tuffa motståndare på dessa matcher så vi bör ta laget på allvar. Framåt har man fått det att lossna lite på slutet med sex mål på de tre senaste matcherna. Firma Garcia/Caicedo har varit mycket bra och det är herrar som kommer hota Barcelona i omställningarna idag, det såg vi även i förra mötet lagen emellan på Camp Nou, där Barcelona vann med 5-1 till slut.

Hos hemmalaget stryker vi idag defensiva mittfältaren Víctor Sánchez (avstängd) samt mittback Mattioni (skadad).

espanyol_200x200barcelona_200x200

Barcelona studsade tillbaka på vinnarspåret efter 2-2 borta mot Sevilla, då Valencia besegrades med 2-0 hemma på Camp Nou i förra omgången. Men trots siffrorna skapade Valencia riktigt bra möjligheter framåt och Parejo brände även en straff. Mellan dessa matcher har Barcelona även passat på att städa av PSG i Champions League utan att ödsla allt för mycket kraft. Framåt finns det inte mycket att snacka om, jag förutsätter att trion Neymar, Suarez och Messi löser ett mål åt mig här, trots att Espanyol är helt ok defensivt. Men kikar vi försvarsmässigt hos Barcelona så har jag inte varit imponerad under säsongen. Så fort man ställts mot lite tuffare motstånd på bortagräs så har man haft en förmåga att släppa in mål. Ett derby mot Espanyol räknar jag som en tuff bortamatch.

Barceloan har inga större bekymmer i truppen och reser den korta biten med ett starkt lag.


Statistiken talar inte för det här spelet då Barcelona haft en förmåga att nolla Espanyol hemma på Cornella-El Prat den senaste tiden. Men jag tycker att Espanyol är riktigt starka offensivt i dagsläget och när man inte har något att förlora så tror jag att man trycker till lite extra framåt idag. 2x pengarna på att båda lagen hittar målet testar vi med en insats strax under medel!

/e@sy