Atletico Madrid besökte Barcelona tidigare i veckan och nu är det dags för ett återbesök till staden, men den här gången för en ligamatch mot Espanyol. Gästerna från huvudstaden har full fokus på nästa veckas retur i Champions League och det tycker jag talar för ett formstarkt Espanyol här.

  • Match: Espanyol – Atletico Madrid
  • Spel: Espanyol +0,5
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Espanyol har varit mycket upp och ner den här säsongen och placerar sig just nu på en 13:e plats i La Liga med 36 inspelade poäng. Med åtta poäng ner till Sporting Gijon under nedflyttningsstrecket så ska det mycket till för att laget ska halka ur, men man behöver nog någon pinne till för att känna sig säkra. Formen är även mycket god då laget har poäng i fyra raka matcher, uppdelat på två segrar och två oavgjorda resultat. Vinsterna har tagits på hemmaplan mot Rayo (2-1) och Athletic (2-1) samtidigt som kryssen kommit mot de andalusiska lagen Granada (1-1) och Malaga (1-1) på bortaplan. Inga enkla matcher direkt och det visar att formen är fin hos laget. Kikar vi till spelet på hemmaplan så är det även där man har imponerat mest under säsongen med facit 7-4-4, så Atletico får vara riktigt bra om man ska plocka poäng här.
Inga större bekymmer hos Espanyol som tagit ut en stark matchtrupp. Vi stryker Hernan Perez som är avstängd och förmodligen även Arbilla som går skadad.

espanyol_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid placerar sig som nummer två i La Liga och har just nu sex pinnar upp till Barcelona, ett avstånd som jag inte tror att man hämtar in. Vi ska även komma ihåg att Barcelona har plusstatistik på Atletico när det kommer till inbördes möten. Så min tanke är att madridlaget laddar för fulla muggar inför returen mot Barcelona på Vicente Calderon på onsdag, för där har man verkligen chansen att knäppa Barcelona på näsan. En spelare som Godin har varit lite halvskadad på slutet och det vore ju enbart idiotiskt av Simeone att chansa med honom i den här matchen, även fast han finns med i matchtruppen och det är ont om mittbackar i den. Den argentinske tränaren brukar inte vara rädd för att rotera när det krävs och det förväntar jag att han gör även i den här matchen. Just i senaste bortamatchen mot Sporting Gijon så roterade Simeone på en hel del positioner, och där blev det en 2-1 förlust till slut. Atletico är helt klart mänskliga när man inte spelar ut sin bästa elva och jag håller Espanyol som ett mycket bättre lag än Sporting Gijon.
Hos gästerna stryker vi skadade duon Tiago och Gimenez som inte kommer till spel. Inte heller Savic eller Oliver Torres finns med i matchtruppen.


Espanyol har spelat en mycket bra fotboll på hemmaplan den senaste tiden och ska ses med god poängchans mot ett aningen slitet och ofokuserat Atletico Madrid. Nästan två gånger pengarna på Espanyol +0,5 känns spelvärt och en medelinsats åker in.

/e@sy