Vi tar oss till Barcelona denna lördag där Espanyol tar emot Atlético Madrid hemma på Cornella-El Prat. Det har varit målsnåla möten mellan dessa lag på slutet men jag tror det kan bli ändring på det idag.

  • Match: Espanyol – Atletico
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 2.025 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Espanyol har, precis som förra säsongen, var väldigt mycket upp och ner i sina prestationer. Laget placerar sig på en mittenposition i tabellen och har blandat vinster med förluster den senaste tiden. I förra omgången blev det förlust på bortagräs mot Sociedad (1-0) i en väldigt jämn tillställning. Det som avgjorde den matchen till slut var en jättetavla från målvakt Casilla som skänkte bort tre poäng. Men nu är det hemmaplan för Espanyol och på Cornella-El Prat har man gjort det bra under säsongen. Raden 7-3-3 är lagets hemmafacit tillsammans med en målskillnad på 19-11. Espanyol går sällan mållösa från hemmagräset och även fast man stöter på ett bra försvar idag så tror jag att man kan pilla in en kasse här. Caicedo och Garcia förväntas starta på topp idag och det är inga dåliga anfallare.

Hemmalaget har en skadefri trupp vilket innebär att man lämnar Mattioni och Fuentes utanför laget idag.

espanyol_200x200atletico_200x200

Atlético Madrid har nu halkat ner till en fjärdeplats i tabellen eftersom att Valencia vann sin ligamatch igår. Topp 3 innebär en direktplats till Champions League och det är därför en plats som Atletico helt klart vill återta på direkten. Formen är lite vikande hos laget då man kommer in med två kryss i bagaget till den här matchen. Men det har varit knallhårt motstånd i form av Sevilla (0-0) och Valencia (1-1), så vi ska inte dra för stora växlar på detta. Anfallaren Mandzukic är avstängd idag och det tycker jag gynnar överspelet. Nu får vi se Griezmann och Torres uppe på topp, vilket innebär mer fart och fläkt. Jag tror Atletico kommer få en del fina kontringslägen idag och då ser jag hellre dessa två herrar på topp än en slö Mandzukic. Kikar vi till lagets fem senaste bortamatcher så har tre gått över linan 2 mål och en match har stannat på exakt två mål.

Förutom Mandzukic så stryker vi även vänsterback Siqueira som är avstängd. Inte heller defensiva mittfältaren Saul kommer till spel.


Espanyol brukar sända fram laget på hemmaplan och det brukar oftast innebära sevärda matcher med chanser åt båda håll. Jag tror på en liknande match idag och tycker därför att oddset på ett överspel är lockande. Sätter en insats strax under medel på över 2 mål (goal line) och tar pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy