Vi vänder blickarna mot Barcelona där Espanyol tar emot Athletic Bilbao hemma på Cornellá-El Prat i afton. Det är returmöte i cupen som gäller där vi har 1-1 från det första mötet i Baskien. Gästerna måste således kliva på framåt och därför tror jag vi kan få se en del mål i matchen.

  • Match: Espanyol – Athletic Bilbao
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Espanyol har visat hyfsad form i ligan på slutet med två vinster på de tre senaste matcherna. Det är främst hemma på Cornellá-El Prat som det plockas poäng då man har raden 7-3-3 hemma i Barcelona. Men nu är det inga poäng på spel utan det är cupmatch och gyllene tillfälle för Espanyol att fixa en derbyfinal. Det är en semifinal som båda lagen vill vinna då det förmodligen ligger europaspel i potten av att bara ta sig till final. 1-1 från mötet på San Mames är Espanyol säkerligen väldigt nöjda med, trots att man var det klart bättre laget där. Pressen ligger på Athletic och ett kontringsskickligt Espanyol kan få matchen precis dit man vill idag. Gästerna lär trycka på och med en herre som Sergio Garcia på topp så kommer det blixtra till i spelvändningarna.

Inga större bekymmer hos hemmalaget idag som har tagit ut en mycket stark trupp till matchen.

espanyol_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har inte haft någon lyckosam säsong så här långt och laget vill verkligen ta sig till den här finalen för att glädja sina fans. Spelet har även sett lovande ut på slutet då baskerna har tagit två raka 1-0 segrar i ligaspelet, detta mot Rayo samt Eibar. Men nu är det tuffare emot och dessutom så ligger pressen på Athletic som åker ur cupen vid ett mållöst resultat. Det bäddar för ett offensivt bortalag och med spelare som Aduriz, Susaeta och en lite formstarkare Muniain så kan man helt klart skada Espanyol. Men som jag nämnde får man se upp i kontringsspelet och när nu mittback Laporte är tveksam till spel så är det extra illavarslande. Athletic må ha hållit nollan i tre raka ligamatcher, men det har varit mot otroligt blekt motstånd.

Laporte är som sagt tveksam till spel och kommer testas sent idag. Sedan tidigare har man även Iturraspe på skadelistan.


Båda lagen har ett gyllene tillfälle att ta sig till en final och jag räknar iskallt med att båda lagen trycker ut det bästa man har här. Valverde sparade på Aduriz och Susaeta i helgens ligamatch mot Eibar och det är två herrar som säkerligen kommer finnas med från start idag. Bortalaget måste jaga mål och det tror jag öppnar upp matchen. Över 2 mål spelas och vi tar insatsen tillbaka på exakt två mål.

/e@sy