Den femte omgången i la liga ska kompletteras och vi gör det genom en måndagsmatch på Cornellá El-Prat. Det är Espanyol som gästas av Athletic Bilbao och jag tror vi kan förvänta oss en målrik match.

  • Match: Espanyol – Athletic Bilbao
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Espanyol trodde jag inte alls på inför säsongen ska jag erkänna, men man har imponerat i inledningen och är ett av fem lag som fortfarande är obesegrade. Nu har man inte mött några topplag men det är riktigt svåra matcher man haft då man mött Celta Vigo (b), Valencia (h), Betis (h) och Granada (b), fyra lag som man inte går ut och leker med hur som helst. Man är det lag som släppt in minst mål i ligan hittills och man har även två raka matcher där man hållit nollan intakt. Men jag tycker ändå inte att man imponerat väldiga i försvarsspelet utan det är mer tillfälligheter att man kommer in här med två raka nollor. Framåt i planen tycker jag man är bättre rustade och framförallt kantspelet gillar jag med Simao och Pizzi. Genom dessa herrar brukar man skapa en hel del chanser åt Sergio Garcia eller Stuani som brukar ligga som spjutspets. Man har även vindsnabba Thievy att slänga in när det är trötta ben ute på planen, en perfekt kontringsspelare.

Inga skador eller avstängningar hos hemmalaget, därför väljer man att lämna Fernández och Sidnei utanför truppen.

espanyolathletic

Athletic Bilbao trodde jag en hel del på inför säsongen och man har infriat mina förväntningar med tre vinster av fyra möjligheter. Enda förlusten har kommit på Santiago Bernabéu och det är inget att hänga läpp över. Men ska man hamna högt upp den här säsongen så lär man förbättra sitt försvarsspel som inte sett allt för stabilt ut hittills. Ekiza går skadad och det innebär att man förmodligen kommer fortsätta köra med Gurpegi och San José på mittbacken, en kombination som jag inte är särskilt förtjust i. Det är två långsamma herrar och det är oroande när man ställs mot en Sergio Garcia idag. Dessutom är vänsterback Balenziaga skadad och där kommer förmodligen ynglingen Laporte ersätta. Laporte är mittback egentligen och det ser ut inte som han känner sig hemma på ytterbacken. Framåt finns det dock inte mycket att klaga på hos Athletic där den offensiva linjen stavas Susaeta, Ander Herrera, Muniain och Aduriz. Med en Beñat bakom dessa så kommer man fortsätta skapa chanser på samtliga lag i den här ligan. Man har inte gått mållösa i ligan än så länge och jag tror inte man gör det ikväll heller.

Förutom Ekiza och Balenziaga så har Athletic även Kike Sola och Saborit på skadelistan.


Jag tycker det är en liten fördel för Espanyol ikväll men samtidigt får man inte räkna bort Athletic med tanke på den offensiv man besitter. Kikar vi på lite statistik lagen emellan så har de fem senaste mötena slutat 0-4, 3-3, 3-3, 2-1 och 2-1. Väldigt målglatt som ni ser och jag hoppas vi kan få se minst tre mål även ikväll. Över 2,5 mål spelas med en insats strax över medel!

domaremunuera

Testar även två andra spel i matchen:

över 6,5 gula kort – 1,82 @ betsson- 2/10 units

Victor Sanchez får gult kort – 2,10 @ betsson - 1/10 units

I de senaste mötena mellan dessa två lag har det varit väldigt fult spel och haglat gula kort. Jag tror det kommer bli tufft även idag och då är risken stor att vi får se minst sju ”ostskivor”. Domare denna afton är Juan Martinez Munuera, blott 31 år gammal och väldigt oerfaren. Han dömde öppningsmatchen mellan Sociedad – Getafe och delade då bara ut två gula kort, men det var också en väldigt lättdömd och snäll match. Förväntar mig tuffare tag idag och då ska det bli intressant hur han står pall. Victor Sanchez toppade listan över gula kort förra säsongen och oddset 2,10 tar jag gärna med en liten slant.

/e@sy