Söndagsmatch i Barcelona när Espanyol gästas av Athletic Bilbao hemma på Cornella El Prat. Hemmalaget imponerade mot Villarreal tidigare i veckan och ska ses med bra chans mot ett Athletic som saknar sin bästa spelare.

  • Match: Espanyol – Athletic
  • Spel: Espanyol 0.0, -0.5
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Espanyol har visat fin form på slutet med tre raka kryss innan man körde över Villarreal på bortagräs tidigare i veckan. Villarreal hemma på El Madrigal är en riktigt svår motståndare, men Espanyol tog en mycket rättvis och klar 3-0 seger. Stor matchhjälte blev Caicedo med sina två mål och när Espanyol inte längre behöver förlita sig enbart på Sergio Garcia så är man mycket vassa. Vi har även Stuani framåt som gjort en del mål under säsongen. Defensivt har laget fått ordning på grejerna med endast två insläppta mål på de fem senaste ligamatcherna. Vi ska även nämna Kiko Casilla som hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna efter sin stora tavla mot Sociedad (0-1). Här slipper Espanyol dessutom bortalagets store målskytt, så det kan bli ännu en nolla för Casilla.

Inga som helst bekymmer för Espanyol som får tillbaka Salva Sevilla och Fuentes från avstängning.

espanyol_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har precis som Espanyol gått starkt på slutet med poäng i fyra av de fem senaste ligamatcherna. Nu senast blev det en pinne hemma mot Valencia (1-1) där laget kvitterade i slutminuten på ett tydligt offside-mål. Det var självfallet Aduriz som petade in kvitteringen och han är nu uppe i 12 mål på 24 framträdanden. Han betyder allt för offensiven hos baskerna och jag tycker man blir lite handikappade när han saknas. Nu tog Aduriz sitt 10:e gula kort mot Valencia och är således avstängd här. Vi har även en korsbandskadad Muniain borta och det är två hårda avbräck. Jag tycker inte heller att bredden är särskilt bra hos Athletic, vilket vi såg ganska tydligt i början på säsongen. Det var högt tempo i matchen mot Valencia och det kan givetvis sitta kvar i benen här.

Förutom Aduriz och Munaian stryker vi även Iturraspe som fortfarande går skadad. Viktigt att Laporte är tillbaka från avstängning.


Espanyol måste ha väldigt bra självförtroende efter storsegern på El Madrigal och med en skadefri trupp så ska man ha bra chanser till en andra raka trepoängare. Athletic är bleka framåt utan Aduriz och jag tror det kan räcka med ett mål från Espanyol för att vinna matchen. Det här oddset går säkerligen ner en smula så jag väljer att spela redan nu!

/e@sy