I vanlig ordning på söndagar har vi en lunchmatch från Spanien, och idag beger vi oss till Barcelona för att bevittna mötet mellan Espanyol och Almeria. Gästerna är i stort behov av en seger i den här matchen och det tror jag kommer öppna upp spelet.

  • Match: Espanyol – Almeria
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Espanyol har gjort en hyfsad säsong hittills och placerar sig på en mittenposition i tabellen. Spelarmaterialet man har håller ingen högre klass och jag trodde faktiskt att man skulle hamna längre ner. Nu ligger man i ingenmansland där man varken har särskilt stora chanser till att åka ur eller att avancera upp till en europaplats. Teoretiskt finns det en möjlighet, men jag bedömer dom chanserna som väldigt väldigt små. Det innebär att man kan spela väldigt avslappnad i dagens match, något som man gjort lite väl mycket de senaste matcherna. Espanyol har levt på ett bra försvarsspel den här säsongen och jag tycker man fuskat med den biten på slutet. På de tre senaste matcherna har man nämligen släppt in hela 8 mål, då man ställts mot Sevilla (1-4), Rayo (2-2) samt Sociedad (1-2). Framåt har mycket handlat om Sergio Garcia den här säsongen och han är även lagets bästa målskytt på 12 mål så här långt. Almeria måste blotta sig i försvaret idag och ger man Garcia lite yta att jobba på så är han otroligt farlig.

Inga tyngre avbräck hos hemmalaget som endast saknar Lanzarote och Abraham.

espanyol_200x200

Almeria har haft det väldigt kämpigt den här säsongen och med endast fyra matcher kvar på säsongen så har man fem poäng upp till Getafe på säker mark. Det innebär att man måste gå för tre poäng i den här matchen, något som kan sluta väldigt illa. Senaste omgången så åkte man på en otroligt hård förlust då man förlorade mot Celta Vigo på hemmagräset med 2-4. Försvarsspelet var under all kritik i den matchen och det är någonting som Almeria haft problem med under stora delar av säsongen. Man har ingen bra försvarslinje och även det defensiva mittfältet håller alldeles för låg klass. Sedan har man också ett par offensiva kantspringare som inte är allt för sugna på att göra jobbet hemåt. Då ser det ut som det gjort på slutet och formen hos Almeria är katastrofal med fyra raka förluster och 11 insläppta mål. Men framåt tycker jag ändå att det finns lite kvalité hos Almeria med talangen Suso och en väldigt snabb Vidal. Rodri är även en spelare som jag gillar, men som tyvärr haft en del skadebekymmer den här säsongen. Han fick näta senast mot Celta och med lite självförtroende i kroppen kanske han kan återupprepa det idag.

Hos gästerna stryker vi Tebar, Verza samt Martinez.


Almeria har verkligen kniven mot strupen efter att Getafe plockat en trepoängare i gårdagens match mot Malaga. Man måste gå för full pott och då tror jag att det kommer bli väldigt mycket raggarfotboll. Espanyol har ingenting att spela för och då kan det oftast bli så att man inte fokuserar fullt ut på det defensiva jobbet. Testar därför överspelet med en insats strax under medel!

/e@sy