Match på Cornella-El Prat idag när Espanyol tar sig an Almeria i den 20 omgången av La Liga. Espanyol är starka på hemmagräset men jag tycker inte vi ska räkna bort Almeria som gått fint på resande fot under säsongen. Tror på öppet spel och en del mål här.

  • Match: Espanyol – Almeria
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Espanyol har gått överraskande bra för min del och placerar sig på en 9:e plats i spanska ligan just nu. Det är främst hemma på Cornella-El Prat som laget gått bra där 18 av deras 23 poäng tagits under säsongen. Laget kommer från en mycket fin insats tidigare i veckan där Sevilla besegrades med 3-1 på hemmagräs i Copa del Rey. Tidigare så har det varit väldigt mycket Sergio Garcia det handlat om framåt men nu tycker jag att Espanyol hotar med flera spelare. Anfallaren Caicedo gjorde ett mycket fint mål mot Sevilla och är otroligt formstark för dagen. Sedan har man även spelare som Stuani att kasta in för att få lite mer kraft i luftrummet. Espanyol går sällan mållösa från hemmagräset och jag tror vi får se ett väldigt offensivt hemmalag idag. Men Almeria har kontrat bort starka lag på bortagräs under säsongen så Espanyol får se upp här.

Inga större avbräck hos hemmalaget idag som endast saknar avstängda backen Arbilla.

espanyol_200x200almeria

Almeria ligger som väntat i botten av tabellen och kommer få kriga hela vägen in för att stanna kvar i La Liga. Man tappade en del starka spelare från förra säsongen och har väl inte direkt ersatt med några större stjärnor. Det stora bekymret den här säsongen har utan tvekan varit hemmaspelet, då Almeria är enda laget i ligan utan hemmaseger med raden 0-3-6. Spelet på bortagräs har dock varit bra där Almeria plockat 13 av sina 16 poäng så här långt. Båda Malaga (2-1) och Celta Vigo (1-0) har straffats på bortagräs på slutet och senast stod laget även upp riktigt bra på Mestalla mot Valencia (2-3). Mål i fyra raka bortamatcher och jag tror även att man kan hjälpa till med överspelet idag.

Hos gästerna stryker vi idag skadade duon Rubén och Quique. Inte heller Zongo eller Thievy kommer till spel då dessa är på landslagsuppdrag.


Espanyol har bra form på hemmagräset och såg riktigt bra ut i cupmatchen mot Sevilla tidigare i veckan. Det lär säkerligen bli ett offensivt hemmalag idag och då tror jag vi kan kliva över 2,5 mål. Insats strax under medel!

/e@sy