Vi beger oss här till Barcelona och närmare bestämt Cornella El-Prat. Där ska Espanyol försöka vända ett 0-1 underläge i den spanska cupen och för motståndet står skrällaget Alcorcon.

  • Match: Espanyol – Alcorcon
  • Spel: Espanyol -1 (asian)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Espanyol tog sig vidare från sin första omgång av den spanska cupen genom att slå Jaen med sammanlagt 4-2, detta efter ett 2-2 resultat på bortagräs. Inga större prestationer men Espanyol visade på hemmaplan att man väger mycket tyngre än ett lag från andraligan. Nu ställs man mot ytterligare ett lag från segundan och man har kniven mot strupen efter en 1-0 förlust från första mötet mot Alcorcon. Det innebär att man måste gå på offensiven idag och givetvis kommer man spetsa till startelvan från det första mötet, för Espanyol vill verkligen avancera i cupen. Stjärnanfallaren Sergio Garcia fick stå över förra helgens ligamatch mot Real Madrid då han var avstängd, och mycket tyder på att han tar plats i dagens startelva när man ska jaga mål.

Hemmalaget tagit ut en riktigt stark trupp till den här matchen och saknar endast Fuentes, Colotto och David Lopez.

espanyolgarcia

Alcorcon från huvudstaden slog ut Mallorca (4-1) och Eibar (2-1) i cupen innan det var dags för riktigt tufft motstånd i form av Granada. Där såg det nattsvart ut efter första mötet och klasskillnaden var stor i 0-2 förlusten. Men man reste sig i returen, samtidigt som Granada spelade som ett pojklag, och kunde till slut vinna på straffar för att avancera vidare. En liten skräll och nu kan alltså Espanyol bli det andra laget från la liga som Alcorcon skickar ur cupen. Det ska sägas att Alcorcon brukar trivas i Copa del Rey och man stod även för tidernas skräll då man slog ut självaste Real Madrid (4-1) säsongen 09/10, då spelade man dessutom i tredjeligan. Men formen hos madridlaget hade kunnat vara bättre och man går riktigt tungt i ligaspelet för tillfället. Man ligger på en nedflyttningsplats och har till helgen en väldigt viktigt match när man ska resa till Teneriffa.

Inte tagit del av någon skadeinfo hos bortalaget men i senaste ligamatchen saknade man Verdes (back), Sanchez (back) och Mora (mittfält). Alla startspelare en normal dag och givetvis stora avbräck om man saknas även här.


Det ska vara klasskillnad mellan dessa lag och jag tror även Espanyol visar det när man nu spelar hemma. Vi får nog se ett väldigt offensivt hemmalag och med Sergio Garcia i spetsen så ska man kunna lösa en seger med minst två bollar och avancera vidare i cupen. Insatsen blir strax över medel och det är pengarna tillbaka vid en uddamålsvinst för hemmalaget.

/e@sy