Vi riktar in oss på den spanska cupen idag igen och beger oss här till Barcelona och närmare bestämt Power 8 Stadium. Espanyol har 2-0 att gå på från första mötet mot Alaves och det är så gott som avgjort redan. Gästerna verkar ha en ljummen inställning till dagens match och med stora skadebekymmer i de bakre leden tror jag på två hemmamål här.

  • Match: Espanyol – Alaves
  • Spel: Espanyol över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Espanyol placerar sig i mitten av La Liga och har som vanligt visat upp ett ojämnt spel under säsongen. Ena veckan kan man spela helt strålande för att nästkommande omgång vara helt under isen. Men hemma på Cornella-El Prat (numer Power 8 Stadium) har laget visat sig vara otroligt svårslagna den här säsongen. 8 ligamatcher har man hunnit med på hemmagräs och på dessa hittar vi raden 4-3-1, tillsammans med en målskillnad på 12-7. Nu senast tog man tre mycket sena poäng då formstarka Stuani satte 2-1 i 90 min på Granada. Espanyol har 2-0 att gå på här och givetvis kommer det bli en del rotation i startelvan. Men Espanyol har ändå en respektabel trupp med sig till detta möte och jag kan inte tänka mig att motivationen är särskilt hög hos gästerna idag.
Vi stryker Sergio Garcia som vilas och inte heller Fuentes samt Caicedo finns med i matchtruppen.

espanyol_200x200alaves_180x180

Alaves är ett mittenlag i segundan och precis som hos Espanyol är det väldigt mycket upp och ner. Laget fick dock vinna sin senaste ligamatch mot nykomlingen Albacete på hemmaplan, men det var en dyrköpt seger. Både mittback Migue samt vänsterback Medina fick utgå med skador och det är tungt då laget redan dras med en del defensiva avbräck i truppen. Alaves måste göra minst två mål i kväll om man ska ta sig vidare och det tror jag blir väldigt tufft mot ett hemmastarkt Espanyol. Alaves kommer till matchen med bästa möjliga trupp ska sägas, men det är enbart för att man stannar kvar i Barcelona efter matchen, då ligaspel mot Girona väntar till helgen. Tränare Alberto Lopez har deklarerat rotation i startelvan här och det ska inte vara något snack om vilket lag som har den bästa bredden.

Förutom Migue och Medina så stryker vi även backen Jarosik och defensiva mittfältaren Rafa Garcia. Frågetecken sätter vi för mittfältaren Manu Garcia som troligtvis inte kommer spela den här matchen.


Espanyol är som sagt väldigt hemmastarka och även fast man roterar i dagens startelva så ska detta vara en lämplig uppgift. Man får in lite hungriga spelare som säkerligen vill visa upp inför hemmafansen, vilket inte behöver vara någon nackdel. Alaves verkar siktat in sig på helgens tuffa bortamatch mot Girona och med defensiva bekymmer så ska man få det svårt här. Testar en insats strax under medel på två hemmamål i matchen!

/e@sy