Ett utav seriens bästa lag, Guif från Eskilstuna tar för dagen emot ett starkt Ystad. Guif som har visat på en god offensiv och bland annat hat ett par spelare med i landslagstruppen i veckan är alltid bra hemma i sin kompakta och svårspelade arena. En rolig match mellan två lag som har presterat, men i mina ögon är ena laget strået vassare!

  • Match: Eskilstuna Guif – Ystad IF HF
  • Spel: Eskilstuna Guif -3,5
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19.00

Ystad som slog H43 senast har överraskat många och ligger nuvarande på en imponerande tredjeplats i tabellen. Tränarna Sebastian Seifert och Pierre Hammarstrand har fått ihop en god vilja i gruppen och alla kämpar för varandra. Trots denna tredjeplats i tabellen, så var jag inte tillräckligt nöjd med det jag såg i senaste matchen mot H43 och det kommer krävas en betydligt bättre nivå för att slå Guif för dagen.

Guif är de laget som enligt mig har visat på den bästa handbollen här i Sverige. Senast vann man enkelt mot Skövde, efter att ha haft ett grepp om matchen samtliga 60 minuter. Helge Freiman , Viktor Östlund samt kanterna Mathias Tholin och Daniel Pettersson är nyckelspelare i Guif och har lett laget oerhört bra. Fördelen med Guif är att man har en bred trupp, där man kan rotera på ett flertal spelare och på så sätt vinna matcher i längden. På hemmaplan är man som alltid starka och man utnyttjar sina styrkor i det fartfyllda spelet. Här kommer lite fakta om de fyra spelade matcherna i Guifs arena:

Guif – IK Sävehof = 31-27
Guif – Hammarby IF HF = 33-24
Guif – IFK Skövde HK = 31-21
Guif – Lugi = 41-25

Det enda man kan konstatera är att man varit helt enastående och man har vunnit mot samtliga lag med minst 3,5 målsskillnad. Senaste krossen mot Lugi var brutal. Jag tror inte att Ystad kan stå emot Guif och där av spelas Guif -3,5 till en insats strax under max!