Mars månad sista match står mellan två slutspelsklara lag, nämligen Guif och Ystad. Bägge lagen kämpar för att nå en så bra placering som möjligt, för att slippa möta bättre motstånd i slutspelet och är spännande match väntar. Ystad har haft ett riktigt tajt spelschema med både EHF och Elitserien vilket enligt mig avgör en hel del. Gubbarna är slitna och när man idag ska gästa ett taggat Guif, lär det bli tufft. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Ystad IF HF
  • Spel: Eskilstuna Guif rak vinst
  • Odds: 2,00 bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Ystad så kommer man till detta mötet med en hel del matcher i bagaget. Man är vidare i EHF när man för endast några dagar sedan vann mot Anaitasuna med knappa 22-23. Den är tuffa matcher som sliter på spelarna, vilket vi har fått se då truppen blir allt mindre. Lucas Nilsson och Kim Andersson som är två huvudfigurer har varit ojämna i och med allt matchande. Och när även Emil Hansson drog åt sig en knäskada så bådar det inte gott för framtiden. Mellan perioden 13 Mars till 26e, hade man hela fem matcher och när man idag ska åka upp till Eskilstuna lär det bli tufft. Det är ingen enkel borta match och då motståndarna även krigar för en placering, tror jag på torsk.

Guif har höjts sig på slutet och är nu klara för slutspel. En fin svit i slutskedet gjorde så att man kunde knipa den sista slutspelsplatsen före Hammarby och man är nu med och krigar om att komma ännu längre upp. Rent teoretiskt så kan man med två raka segrar i de två kommande matcherna bli sexa, och det är något man självklart siktar på. Det finns dock orosmoln i och med två raka förluster mot Malmö  respektive Kristianstad. Men det är inte något som hindrar mig från att lira när man möter ett slitet Ystad. Man är bra på hemmaplan och kommer man in i sitt ”flow” lär det smälla bakom PerssonYstad. Kontringsspelet och de ”lätta målen” blir den avgörande faktorn idag och då spelvärdet är gott väljer jag att lira!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på Guif som för dagen möter ett sämre Ystad, just för att man är slitna. Det tuffa matchandet kommer att spegla av sig i matchen och jag ser ett Guif stå som slutsegrare efter 60 minuter. Insats: Medel.