Då var det efter en lång säsong dags för slutspel där topp tre fick välja lag och fyran fick återstående motståndare, och det är just precis dessa lag vi har här. Ingen vågade plocka Redbergslid vilket resulterade i att fyran, Guif, fick ta den smällen. Som sagt slutspelsdags och helt annorlunda stämning där Redbergslid kommer in som en liten outsider. Det kanske mest intressanta mötet bland kvartfinalerna då vi trots allt har två jämlika lag. Jag tror på skräll och hejar in Redbergslid som vinnare. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 3.40 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15.10

Eskilstuna Guif har ett hett spelprogram framför sig där Redbergslid väntar i ett bästa-av-fem möte samt ett dubbelmöte mot Hamburg ute i Europa. Med tanke på att man möter ett så pass bra lag som Redbergslid så kan det ställa till med bland annat slitna kroppar och skador. Vi skippar det snacket och lägger fokus på dagens möte mot de vita eleganterna där man kommer till matchen med ett halvt stukat självförtroende efter ha tappat mot Kristianstad på hemmaplan senast och endast fått med sig ett oavgjort resultat, samt en förlust på borta mark mot Lugi. Idag möter man ett lag som man tidigare haft problem med, och även ligger i minusstatistik mot. Att man ska vara sådana självklara favoriter passar inte mig och jag går emot!

Inbördes möten:

Redbergslid – Guif = 31-25 (enkelt vinst från start till mål)
Guif – Redbergslid = 25-19 (en hel del slitna killar i Redbergslid, och man vilade många spelar, trots det hade Guif problem)
Redbergslid – Guif = 28-25 (Enkel vinst från start till mål även här)

Över till Redbergslid som i år varit Elitserien utropstecken! Man har visat på en skyhög högsta nivå där man utan problem slagit alla topp lag. Värt att nämna är att man helt klart varit bättre på hemmaplan än borta plan. Idag kommer man till Eskilstuna med riktigt bra självförtroende efter att ha haft ett fint år. Matchen senast mot Malmö är bara att glömma då man gick in halvdant och inte ens hade någon motivation till att spela. Nu har man allt att spela för och fullt ös från start gäller. Tidigare har man haft det enkelt mot Guif och det gör att jag väljer Redbergslid som vinnare!

Sammanfattningsvis så anser jag att Guif inte bör vara så pass stora favoriter. 3,40 på Redbergslid är riktigt högt och jag tror man har bra chans till att slå Guif idag. Insatsen får ligga på medel!