Igår slog sig Kristianstad vidare efter att ha utklassat Hammarby på hemmaplan. Idag är det dags för en annan avgörande match då Guif tar emot Redbergslid i lagens femte möte. Bägge lagen har tagit två raka vinster på hemmaplan och är otroligt hemmastarka. Statistiken talar helt klart för sig och jag står vid att Guif slagit Redbergslid i ett antal raka möten på hemmaplan. Men att man står i ett odds på 1,40 är för lågt med tanke på vad Redbergslid presterar och vilken form man är i. Jag tror man har en chans att knipa semifinalsplats. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Redbergslids IK
  • Spel1: Redbergslids IK +2,5
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spel2: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 3,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Börjar vi med hemmalaget, Eskilstuna Guif, så kan man säga att man haft det fullt upp under April månad. Ett dubbelmöte mot Hamburg som resulterade i förlust efter att man förlorat med fem bollar i söndags nere i Tyskland. Och hela fyra möten mot Redbergslid där ett femte avgörande får fastställa om man åker vidare eller inte. Detta tuffa spelschema kan påverka dagens match och jag vill sätta ett litet frågetecken på Guifs spelare som måste vara lite slitna. På hemmaplan har man dock varit riktigt stabila och tagit två raka segrar mot Redbergslid. När man däremot gästat så har man torskat, vilket ändå visar på att det finns kapacitet i motståndet. Man ska helt klart vara favoriter idag, men att man står i ett odds på 1,40 köper inte jag och går emot!

Ser vi till Redbergslids insatser mot Guif så kan man konstatera att de definitivt är mycket väl godkända på hemmaplan, men istället icke godkända uppe i Eskilstuna. Det offensiva försvaret man erhåller, passar inte Guifs sätt att spela och får man bara till det på bortaplan som på hemmaplan så bådar det gott. Redbergslids högsta nivå höjer sig enligt mig över Guifs och jag kan inget annat än säga än att gilla när jag ser 3,80 på Redbergslid!

Så vad spelas? 3,80 på Redbergslid är mycket fint i mina ögon och tas med en lite mindre insats. Bettan erbjuder också ett fint odds på +2,5 vilket är ett säkrare kort och det plockas med högre insats!