Då var det dags för ännu en slutspelsmatch uppe i Eskilstuna där Redbergslid kommer på besök. Ett mot ett i matcher mellan dessa två lag där mötena bland annat varit riktiga nagelbitare med en hel del fight. Redbergslid kunde senast, med hjälp av hemmaplan och en riktigt bra andra halvlek, knipa en seger. Idag är det en betydligt tuffare uppgift i och med att det är bortaplan men jag tror fortfarande på denna skräll-trupp och går emot storfavoriterna Guif. Ett odds på 1,55 är totalt värdelöst och det köper inte jag. Se min motivering!

  • Match: Eskilstuna Guif – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 3,10@ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi att kika på hemmalaget Guif så kan konstatera att man totalt sett fått en riktigt tuff inledning på detta slutspel. Första hemmamatchen kunde man knippa efter en hel del slit, för att sedan åka iväg till Göteborg och få smisk. Tidigare under säsongen har man haft det oerhört tufft mot Redbergslid och ligger till och med i minus poäng då man varit chanslösa på bortaplan. Att man idag ligger i ett odds på 1,55 lockar inte mig och jag förstår inte hur spelbolagen tänker. En annan sak som talar emot är också att man haft en tuff Europacup match i förrgår mot Hamburg, som till nittio procent fortfarande sitter kvar i benen. Utöver det så är Robin Andersson tveksam till spel samt att Helge har en hel del problem med sin axel.

Över till Redbergslid där det är bättre förutsättningar. Man har under veckan bara laddat batterierna genom lätta träningar samt taktiska upplägg. Senast kunde man ta över matchen i andra halvlek och för tredje gången i rad besegra Guif på hemmaplan. Nu krävs endast en vinst på bortaplan för riktigt god chans till avancemang, och som det sett ut på sistone mellan lagen så ger jag en klar fördel till de vita eleganterna. Redberglids start sexa är enligt mig topp tre i Sverige och får man till avsluten (som varit katastrofala, men man har ändå kunnat vinna) så kommer man plocka hem denna kvartsfinalserie. Dagens skräll!

Ett Guif som kommer med skadebekymmer och tunga kroppar, möter ett Redbergslid som är i riktigt bra form. Enligt mig är raka tvåan på Redbergslid solklar och jag höjer insatsen till strax över medel. Jobba jobba!