Idag drar vi oss till Eskilstuna i ett möte mellan Guif och de ”vita eleganterna” Redbergslid. Guif som kommer från ett riktigt bakslag senast söker revansch mot Redbergslid som är i toppform. En riktigt underhållande och spännande match, som jag tror kommer ge oss det mesta. Jag ser ett fint spel hos ett utav lagen. Häng på!

  • Match: Eskilstuna Guif – Redbergslids IK
  • Speltips: Redbergslids IK +3,5
  • Odds: 1,92 @ unibet
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Guif som bjöd på årets skräll i förra omgången då man torskade mot H43 med hela 35-33, kommer säkerligen söka revansch i dagens match. Jag kan fortfarande inte förstå hur dåligt försvarsspel och målvaktsspel Guif bjöd på när man släppte in 35 bollar mot ett halvdåligt H43. För att kunna slå ett starkt Redbergslid kommer det behövas betydligt mer från laget. Viktor Östlund samt Daniel Pettersson får trots förlusten lite pluspoäng från min sida, då den förstnämnde nätade nio gånger samt den sistnämnde som gjorde åtta. Det man ska ha med sig inför denna match är att man är obesegrade på hemmaplan och har enligt tabellen: 5-0-0. Vilket är oerhört imponerande. Ska vi fortsätta kolla statistiskt så har Guif genom åren alltid haft lätt mot Redbergslid och tittar man till inbördes möten så har man i de fem senaste matcherna endast en förlust. Förlusten kom i den senaste matchen, då de förlorade med 28-25. På skadesidan så hände en incident på gårdagens träning där Herdeiro Lucau skadade knät och missar därmed denna match. Stort minus!

Går vi över till Redbergslid så var jag ännu en gång oerhört imponerad när jag var live och kollade på hur man lamslog Ricoh igår. Det var ledning från start till mål och i halvtidsvilan hade man redan en ledning på åtta bollar, 18-10. Man vann tillslut med 33-23 och hann däremellan vila lite spelare inför dagens match. Fungerar försvarsspelet med mittsexan Mario Lipovac i täten samt Linus Arnesson i spets, då man kör 5-1 försvar, så kommer man fortsatt vara svåra att besegra. Man har för tillfället fyra matcher utan förlust och är i toppform. Även roligt att få se att kontringsspelet flöt på senast mot Ricoh och kanterna Charlie Sjöstrand och Tobias Östanbäck fick briljera. Trots detta har man haft svårt mot Guif och det krävs fortfarande en maxprestation för att slå dem. Jag har alltid sagt och säger igen att om man kommer upp i sin högstanivå så kommer Redbergslid vara svåra att stoppa. Förövrigt finns det inga avbräck.

Med tanke på lagens form och spel så ser jag ett fint spel hos Redbergslid. Guif som har fått ett tungt avbräck plus den urusla matchen senast kan självklart vinna men jag tror det blir med marginaler. Redbergslids IK +3,5 spelas till en insats strax över medel. Till dem som vill kan även testa en rak tvåa på Redbergslid, till en liten insats.