Andra mötet denna söndag spelas uppe i Eskilstuna där hemmalaget Guif tar emot Lugi från Lund. Guif har inte fått det att stämma och jagar en topp åtta plats medan Lugi blandar och ger men ändå hållit en jämnare nivå. En oerhört svårspelad match då det kan sluta hur som helst, där av skippar jag 1-x-2 markörerna och förlitar mig på överspelslinorna som ser fina ut. Bägge lagen kommer från målrika matcher och jag har en skön feeling. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Lugi HF
  • Spel: Över 51,5 mål i matchen
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Lugi och Axner tror jag inte har fått den inledning av säsongen man hoppats på. Man har visat upp en ojämn nivå där man blandar och ger i sina prestationer vilket man också kan se i resultatraden där man har tre vinster samt tre förluster på de senaste sex matcherna. Till skillnad från förra året så har man dock förändrat sitt sätt att spela, och man har blivit mer offensivare i och med andra fas spelet samt kontringarna. Detta har vi fått se prov på i de två senaste matcher där resultaten slutat 34-28 i Kristianstad favör samt 33-30 i Lugis favör. Mer mål framåt och mer mål bakåt är allt vanligare i dagens handboll och när man idag ställs mot Guif tror jag på samma scenario. Överspel!

Guif som för dagen erhåller hemmaplan är i behov av vinster eftersom att man hittills verkligen underpresterat. Man har inte vunnit mot ett enda lag som tillhör den bättre delen av tabellen och prestationerna man hade förra året på hemmaplan, behöver komma tillbaks. Lugi är ett motstånd som tillhör den bättre delen och en perfekt uppgift väntar. Alla förutsättningar finns för vinst och hittar man formen, som måste komma snart, så vinner man detta. Jag vågar dock inte lita på att man löser det då man inte visat något, och jag vill se bevis innan jag spikar. Man kommer till detta möte med en förlust i bagaget, mot Alingsås, där man släppte in hela 30 bollar. Något dessa två lag gemensamt är att de kommer från målrika matcher och jag lirar därefter!

Så mitt lir blir uppenbart. Jag tror på en målrik tillställning och då linorna håller en rimlig nivå, plockar jag. Över 51,5 mål i matchen liras till en insats på strax under medel!