Denna onsdag bjuder på en hel del handboll och i Eskilstuna tar Guif emot gästande Sävehof från Göteborg. Bägge lagen har stora förhoppningar inför i år och då tänker jag framförallt på Sävehof som fått in ett par nya gubbar i truppen. Man har startat riktigt bra och näst intill tagit fullpott på de sex matcher som spelats. En av de sex matcherna har varit mot just precis Guif och jag tror det brinner revanschlust i ögonen på gänget från Eskilstuna. I mina ögon är det inte någon större klass skillnad mellan lagen och hemmaplans fördelen får avgöra. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – IK Sävehof
  • Spel: Eskilstuna Guif rak vinst
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med att kika på Sävehof så har hemkomsten av Per Sandström samt nyförvärvet av Guif, Atli Ingolfsson, varit betydande faktorer till den goda inledning på säsongen. Man har lyckats ta tio poäng av möjliga tolv vilket är imponerande. Man har dock inte mött det tuffaste motståndet och ett par billiga poäng har plockats. Senast fick man bekänna färg då man ställdes mot Alingsås, som var en riktig värdemätare, och man förlorade med hela 32-24. Idag gästar man Guif som man tidigare slagit på hemmaplan och då det är borta mark, rankar jag ner chanserna. Ännu en värdemätare och för mig är det upp till bevis ifall man har den styrkan till att vinna på bortaplan mot ett så pass bra lag.

Över till Guif som jag tror, eller rent ut sagt vet, vill ha revansch från sin usla insats senast på bortaplan mot Sävehof. Man startade säsongen dåligt för att nu i de senaste matcherna rycka upp sig och få fram sin riktiga kapacitet. Tre raka vinster följt av ett oavgjort resultat är riktigt bra och det märks att man har mer att ge. Då man inför i år tappat sin mittsexa, har man testat ett annorlunda anfallsspel med fyra niometersspelare vilket sakta men säkert börjar funka. Formkurvan är uppåtgående och i mina ögon ska man slå Sävehof på hemmaplan.

Så vad blir mitt lir? Jag krånglar inte till det och går istället rakt ut och spikar Guif. Formen är god och på hemmaplan är man riktigt bra. Insatsen får ligga på medel!