Det börjar närma sig slutspel och en hel del viktiga matcher nu mot slutet där bland en riktigt viktig match för Guif då man tar emot gästande Skövde i en match om två goa poäng. Guif som tappat lite onödiga poäng på sistone, kan bli snuvade på sin stabila tredjeplats som man haft under säsongen och en vinst är ett måste i denna match. För Skövde är det i princip hopplöst trots att det på något sätt finns en teoretisk chans till slutspel. Man får helt enkelt sikta sig in på att komma på ingenmansland och försöka slippa kvalrundorna som väntar efter säsongen. Jag tror dock att Guif blir ett för svårt motstånd och sågar. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – IFK Skövde HK
  • Spel: Eskilstuna Guif -2,5
  • Odds: 1,61 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Gästande Skövde har på senast tid ryckt upp sig rejält vilket man också kan se i protokollet då man radat upp fina segrar mot tuffa lag. Senast kunde man besegra serieledarna Kristianstad med 26-22 och en sådan fin handboll har man inte visat upp på längre tid. Innan det besegrade man även Lugi samt Ystad på hemma mark, och just precis hemmaspelet har varit imponerande. Däremot har man varit sämre på borta mark och förluster mot Drott samt Hammarby är inte något värst bra. Idag får man återigen åka iväg och spela borta, och det mot ett lag som Guif. Kunde man inte plocka poäng mot ett lag som Drott för två matcher sedan så lär man inte kunna hämta något här idag heller. Guif är ett nummer för stort och jag avstår!

Över till hemmalaget Guif där det finns betydligt mer att prata om. Man har spelat oerhört mycket matcher på senaste tid då man medverkar ute i Europa samt spelar seriespel här i Sverige. Ute i Europa har det gått riktigt bra och tre raka vinster är ett faktum. Senast slog man Balatonfuredi med 23-25 vilket är imponerande. Ser vi till Elitserien så kunde man även ta två fina poäng där med mot Ystad senast då slutresultatet skrevs till 27-24. Så ett lag i toppform, yes, det är Eskilstunarna det. En nackdel med det tajta match schema är dock att det kan bli för mycket för spelarna och slitna kroppar riskeras. Jag tror ändå att man har tillräckligt med energi och kapacitet att kunna slå Skövde på hemmaplan där man varit fantastiska under hela säsongen.

Så vad blir mitt tips? Då Guif ses som stor favoriter, får jag dra till med ett handikappsspel där jag tror att Eskilstuna killarna grejar en lina på -2,5. Insatsen får ligga på strax över medel!