I Eskilstuna vankas det elitserie handboll där hemmalaget Guif tar emot gästande Kristianstad från Skåne. Guif som jag sågade senast, ryckte upp sig och gjorde en bra insats medan Kristianstad fortsätter att briljera och är ostoppbara. En riktigt tuff uppgift väntar för publikens hemmahopp och enligt mig helt klart för tuff. Gästande Kristianstad har inte visat några svackor överhuvud taget och detta ska man bara ta hem. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -2,5
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Senast sågade jag Eskilstuna Guif när man mötte Ystad och när matchen började gå mot sitt slut så såg analysen riktigt god ut. Man ryckte dock upp sig sista tio minuterna och fick med sig ett oavgjort resultat. Slutresultatet skrevs till 26-26. Starkt och man visar att det finns kapacitet i detta manskap, dock har det inte sett ut som de förgående åren där man direkt etablerat sig i toppen. En ny spelidé i form av fyra niometersspelare har inte fungerat särskilt bra och jag är förvånad över att man inte värvat in någon ny mittsexa. Idag ställs man mot Kristianstad som är seriens absolut bästa lag och för att kunna plocka några poäng här krävs topp prestation från samtliga. Formen är inte på topp och prestationerna duger inte, för mig är det ett solklart avslag!

Gästerna från Kristianstad måste ju vara mitt favorit-rekar-lag då samtliga spel i princip gått in. Det är ganska enkelt att förlita sig på ett sådant här lag eftersom man är överlägsna och när man får så pass bra odds på betting sidorna, tackar man inte nej. Man matchas tufft både i elitserien och Champions League men med tanke på den bredd man har, fungerar det utmärkt. Spelarna är fullproppade med självförtroende och spelglädje vilket gör att man blir svårslagna i dagens elitserie. Senast krossade man Aranäs med tio bollar och innan det vann man mot Alingsås med hela åtta. Behöver jag säga mer?

Så mitt lir blir ganska självklart. Jag tror att Kristianstad tar hem detta med goda marginaler, och därav lirar jag Kristianstad -2,5 till en insats på strax över medel!