I Eskilstunas hall får vi se ett möte mellan de två största klubbarna inom Sveriges handboll för tillfället, nämligen Guif och Kristianstad. Guif tar emot seriesegrande Kristianstad i en match som betyder oerhört mycket då man vid vinst och poängförlust för Lugi, kan plocka tredjeplatsen i tabellen och därmed få välja motståndare i slutspelet. Kristianstad däremot har inget speciellt att spela för vilket jag tror blir den avgörande faktorn i denna match, och jag har ett solklart tips. Se min motivering!

  • Match: Eskilstuna Guif – IFK Kristianstad
  • Spel: Rak vinst Eskilstuna Guif
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Vi inleder med att prata om Kristianstad och deras situation. Helt ärligt så är jag förvånad över hur man rent ut sagt varit usla i sina två senaste matcher. Att man redan varit klara seriesegrare så pass tidigt på säsongen kanske inte har varit så bra och formen verkar gå nedåt. Senast vann man mot ett dåligt Sävehof och siffrorna 23-20 är inget märkvärdigt om man väl tittade på matchen vilket jag gjort. Innan det torskade man mot Lugi med 24-25, och jag fick ännu en gång se hur dåligt man presterade. Denna formsvacka kan även bero på att man haft en hel del spelare skadade där bland annat Olsson, Stenbäcken och Pettersson varit borta från spel. Idag möter man ett Guif som är vassa på hemmaplan och jag tror man får det svårt med både spelet och motivationen.

Eskilstunarna kommer även dem från en svag prestation mot Lugi, men man ska dock ha i åtanke att det var borta mark vilket spelar en stor roll. Guif har ständigt varit kända för sitt hemmaspel vilket man även kan se på raden 12-0-2. Man har allt att spelare för eftersom att ifall Lugi tappar poäng borta mot Ricoh så kan man plocka tredje platsen vilket skulle innebära att man får välja motståndare till slutspelet, och det är ett stort plus. Höjer man sig ett snäpp så bör man ha god chans till seger med tanke på vad Kristianstad visat, och jag spikar!

Jag utgår från form samt spelarmaterial där Kristianstad tappat en aning på slutet och även varit skadedrabbade. Rak vinst på Guif till 1,85 låter fint och jag lirar detta spel till en insats på medel!