Idag vankas det Elitserie matcher där en av de tre matcherna står mellan två lag som erhåller skilda spelidéer då Eskilstuna Guif tar emot skåningarna HK Malmö. Guif som har fyra raka vinster i serien medan Malmö kommer från två vinster och ett oavgjort resultat. Det bäddas för en underhållande match där Guif är solklara favoriter. Jag håller med spelbolagen och hittar ett fint spel hos handikappslinorna. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – HK Malmö
  • Spel: Eskilstuna Guif -2,5
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med att titta på bortalagets situation så kan man säga att det startat oerhört bra efter uppehållet. Man kommer från två vinster och ett oavgjort resultat mot lag som Lugi, Ystad och Malmö, vilket är bra. Senast kunde man avfärda Skövde enkelt med 29-22 och därmed plocka ännu en gång två fina pinnar. Idag ställs man mot ett formstarkt Guif och vanligtvis får man det riktigt tufft här. Jag nämnde duon Simic (målvakt) och Pecikoza (mittsexa) förra gången och gör det igen då det krävs maxprestationer för att kunna knipa något idag.

Ser vi till hemmalaget så kan man ännu en gång konstatera att man skriver in en fin hemmavinst senast då man kunde slå ett svårspelat Hammarby med 29-27. Man har totalt hela 11-0-1 på hemmaplan och jag har svårt att se något lag överhuvudtaget vinna i denna hall. Man har ett fint tryck på läktaren samtidigt som man på något sätt på får en extra kick. Fyra raka vinster mot Ricoh, Drott, Önnered och Hammarby, och nu är jag säker på att den femte kommer skrivas in mot Malmö. Detta bör man vinna och det med ett par bollar!

Mitt tips blir ganska enkelt att lista ut. Guif ligger för nuvarande på ett odds på 1,45 vilket är fint. Handikappslinorna står därmed i fin valuta även dem och jag väljer att plocka -2,5 till en insats som ligger på strax över medel. För de som är lite fega kan även plocka linan -2 som är lite mer ”safe”.