När Eskilstuna Guif spelar brukar det ofta bli sevärda matcher och det lär det bli idag igen när man tar emot ett lag som ligger en poäng före, nämligen Malmö. Ett hett möte som kan avgöra en hel del i slutspelsstriden och bägge lagen kommer till detta mötet med god form. Malmö har imponerat i framförallt de tre senaste medan Guif även dem har tagit viktiga poäng i just precis de tre senaste. Fart och fläkt är receptet mot tröga och entaktade lag som Malmö och jag tror Guif har goda möjligheter till vinst. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – HK Malmö
  • Spel: Eskilstuna Guif rak vinst
  • Odds: 1,80 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Malmös tre senaste matcher har gått mot tufft motstånd i form av SävehofYstad och Ricoh, och trots det har man tagit fem poäng vilket är starkt. En uddamålsseger mot Sävehof följdes upp av ett oavgjort resultat borta mot Ystad, för att sedan enkelt slå Ricoh på hemma mark. Man spelar som man alltid gör med Persson, Månsson och Lönn på niometer. Pecikoza på mittsex och så rullar det på. Inspel eller skott, rent ut sagt en systematisk spelidé som är svår att lösa upp. Faktum är dock att när man möter ett lag som älskar att springa, ligga offensivt med sitt försvar och kontra så får man det svårt. Dagens motståndare, Guif, är ett typiskt exempel på ett sådant lag och då man dessutom gästar är det dubbla minustecken.

Guif har gjort det riktigt bra och detta lag är nog det lag som varit det mest ojämna under säsongens gång. Första halvsäsongen kunde man inte känna igen spelarna och bygget, för att nu när det är som tuffast i form av slutspelskamp och ekonomisk kris, så reser man sig och bara vinner och vinner. Tre raka segrar har tagits och fem raka matcher utan förlust. Senast visade man prov på sitt snabba och effektiva kontringsspel när man enkelt avfärdade Hammarby med 30-34 på bortaplan. Det är receptet till ännu en seger idag då man möter ett jobbigt motstånd som älskar uppställt spel. Man älskar fart och fläkt, och spelarna och tränarna är medvetna om vad som är ens styrka och vad man ska utnyttja. Det förvånar mig inte om man går upp i ett 4-2 försvar heller. Jag tror man har goda möjligheter till seger och lirar!

Mitt lir går alltså till Eskilstuna där jag tror Guif har en bra chans till triumf. Malmö är tröga bakåt och när Ekman och co. öser på kommer man få det svårt. Spelvärdet är bra på raka ettan och jag slänger in en slant som ligger på medel!