Tabelljumbon Drott gästar för dagen ett slutspelsjagande Guif och den minst intressanta matchen denna onsdagen ska spelas. ”Mest ointressanta” förstår nog alla varför den är då Drott bara förlorar och förlorar, och ligger klart sist i tabellen, redo för allsvenskan. Guif kommer vinna detta och frågan är bara med hur mycket? Som så många gånger förr väljer jag att plocka en mållina på laget som möter Drott vilket visat sig vara effektivt på sistone, och varför krångla till det när det sitter? Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – HK Drott Halmstad
  • Spel: Eskilstuna Guif över 30,5 mål
  • Odds: 1.78 @ unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

All luft har gått ur Halmstad gänget, speciellt när man tappade poäng mot Aranäs efter att ha haft en ledning på tio bollar. Efter matchen såg man spelarnas besvikna miner och de följande två matcherna därefter har slutat i klara förluster. Man tog emot Malmö på hemmaplan och slutsiffrorna skrevs 26-36. Man gästade Hammarby och släppte in hela 30 bollar även där, och med ett sådant försvarsspel/målvaktsspel vinner man inga matcher. Guif är ett motstånd som verkligen strider mot Drotts försvarsspel då man är bra man-man och deras offensiva försvar lär få det tufft. I de senaste fyra mötena mot just Guif har man haft en tendens att släppa in oerhört mycket mål och jag ser inga moln på himlen som säger att det ska bli annorlunda. 

Senaste fyra matcherna:
Drott – Guif = 20-31
Guif – Drott = 38-21
Drott – Guif = 31-30
Drott – Guif = 27-34

Sammanlagt har Guif lyckats snitta cirka 33 mål mot Drott i de senaste fyra matcherna, vilket är fantastiskt. Man har haft det enkelt framåt och då man varit bra på sistone lär detta fortsätta. Senast besegrade man Aranäs relativt enkelt efter att Ekman haft show på mittnio. Trots den ekonomiska krisen har man visat att man är ett riktigt bra gäng och vunnit mot lag som Lugi samt Aranäs på bortaplan. Även spelat lika mot tabelltvåan Alingsås. Med andra ord så är formen god. Drott på hemmaplan blir inga problem och jag plockar en lina som stämmer överens med statistiken. Det förvånar mig inte om man lyckas få in så pass mycket mål så det närmar sig 40 när domaren blåser i slutsignalen.

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Guif har haft det lätt mot Drott framåt och jag plockar en mållina som Unibet erbjuder. Eskilstuna Guif över 30,5 mål liras med en insats på strax över medel!