I torsdags var det fullpott och december månad började riktigt bra. Idag får vi se ett nytt möte i Eskilstuna där Guif tar emot Aranäs. Aranäs tog en viktig seger senast då man kom ur förlustsviten medan även Guif tog två viktiga pinnar och försöker hacka på slutspelsstriden. Inget av lagen har visat något särskilt men i grund och botten bör Guif ta hem detta enkelt. Man har dock inte imponerat på mig överhuvud taget och visst kan man vinna, men inte med några stora siffror. Odds fördelningen ser annorlunda ut och jag hittar ett fint tips. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – HK Aranäs
  • Spel: HK Aranäs +7,5
  • Odds: 1.76 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi med Aranäs så sågade jag dem senast när man mötte Drott och självklart så ska man då rycka upp sig och vinna. Slutresultatet skrevs till 30-33 och två viktiga poäng togs. Innan det var man inne i en rejäl formsvacka då man radade upp förluster och usla prestationer, och vinsten var oerhört viktig inte bara tabellmässigt utan även mentalt för laget. Man pendlar mycket mellan sina prestationer då man ena dagen kan förlora med udda målet mot Lugi medan man sedan förlorar med tre bollar mot Ricoh. Idag ställs man mot ett Guif som verkligen inte visat form men trots det kommer det att bli en tuff match då man i grunden är betydligt mycket sämre. Jag tror man kan bjuda upp till match och därmed hålla ned siffrorna. Överlag så förlorar man aldrig riktigt stort och då man idag möter ett motstånd som fortfarande försöker hitta formen, kommer man streta emot bra. Åtta bollar låter inte rimligt!

På andra sidan står Guif som ännu inte tagit en plats i topp åtta vilket är fullt förståeligt efter det man visat upp. Jämför man med förra året så har man tappat sexmeter spelet totalt och niometers spelarna får ta oerhört mycket ansvar, lite för mycket. Och när skyttet inte fungerar, som det inte gjort i flertalet matcher, så blir det svårt att plocka poäng. Senast kunde man dock ta en go vinst mot tabelljumbon Drott men för mig är det ingen direkt värdemätare och jag ställer mig fortfarande frågan vart formen är? Odds fördelningen idag är till Guifs fördel och jag bara tackar för det, avslag!

Så vad blir mitt lir? Jag tror att Guif kan vinna på sin grundkapacitet, men i sådant fall blir det med liten marginal. Handikappslinorna ligger på att man ska vinna med åtta bollar eller mer och där håller jag verkligen inte med. Därmed vänder jag på smeten och lirar Aranäs +7,5 till en insats på medel!