Elitserie handbollen fortsätter och vi får se Eskilstuna Guif ta emot Stockholmslaget Hammarby. Guif har inlett året dåligt gentemot de förväntningar man haft på laget och jag är inte imponerad medan Hammarby likt varje år fortsätter att överraska. En intressant match där Guif tagit favoritskapet och jag är lite tveksam till det då formen är usel. Dåligt med spelvärde i linorna för min egna smak och jag vänder mig till mållinorna som ser fina ut. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Hammarby IF HF
  • Spel: Hammarby IF HF över 23,5
  • Odds: 1.88 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Ser vi till Guifs form som jag nämnde tidigare så är den verkligen inte på topp. Man har inte tagit en seger på de fem senaste matcherna och inget talar för att man ska kunna vända på denna negativa trend. Senast gjorde man en usel insats mot Malmö på bortaplan och fick endast in ynka 16 bollar. Slutresultatet skrevs till 22-16. Flertalet spelare måste steppa upp det för att man ens ska kunna ta sig till topp åtta då man enligt mig inte ens hållit en sådan nivå. Idag ställs man mot ett Hammarby som erhåller någorlunda form och att man står i ett odds runt 1,3-1,4 är verkligen konstigt. Jag vågar inte lita på att man bara vinner och vänder mig till målspelen som ser fina ut.

På andra sidan står Hammarby som gjort det bra och Calle Matsson fortsätter att föra detta gäng till framgång. Kontringsspelet och andrafas spelet är nyckeln till framgång tillsammans med Puyol i täten. Senast åkte man på en sur förlust på hemmaplan mot Lugi men den är ursäktad då man trots allt stod upp bra. Innan det hade man en lång rad utan förlust och jag tror man står upp bra mot ett formsvagt Guif. Guifs anfallsspel har inte fungerat vilket kan öppna upp för enkla och effektiva mål, vilket i sin tur gynnar Hammarby. Jag tror på en hel del mål!

Så vad blir mitt lir? Då spelvärdet är dåligt när det kommer till 1-x-2 markörerna, väljer jag att lita på en mållina som ser intressant och rimlig ut. Hammarby över 23,5 mål står i ett odds på ca 1,90. Stort spelvärde och jag slänger in en peng på medel!