Måndagens andra Elitserie match står mellan två fartfyllda lag där Hammarby gästar Eskilstuna där Guif står och väntar. Guif som för två dagar sen spelade en Europa match mot Melsungen kan vara slitna till dagens möte och en intressant match väntar oss. Guif anses vara stor favoriter vilket är helt rätt. Det som oroar mig är dock att man varit skadedrabbade under hela säsongen, och ett sådant här tajt matchschema kan ställa till det. Inget spelvärde hos ettan och jag väljer därmed att skippa 1-X-2 markörerna och förlitar mig på överspelen. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Hammarby IF HF
  • Spel: Över 53,5 mål i matchen
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Bortalaget från Stockholm, Hammarby, har efter uppehållet blandat och gett vilket vi har fått se i de tre senaste matcherna. Första mötet efter VM uppehållet ägde rum på just precis bortaplan i Göteborg där man åkte på torsk med hela 38-23, vilket är en utklassning på 15 bollar. Efter denna förlust har man ryckt upp sig och har två raka vinster i bagaget mot Önnered samt Ystad. Senast avfärdade man Ystad med 27-14 och det var längesen jag fick se ett sådant här hungrigt Hammarby. Man kämpar för en slutspelsplats och det syns i ögonen att man gör allt i sin väg för att ta den. Värt att poängtera är dock att man underpresterat på bortaplan ett flertal gånger medan man på andra sidan varit magnifika på hemmaplan. Idag ställs man mot Elitseriens bästa hemmalag, och jag tror man får det tufft.

Elitseriens bästa hemmalag, som jag även tidigare nämnt, är just precis Eskilstuna Guif. Man är riktigt svåra att slå i sin hemmahall vilket vi har fått se under säsongen då man endast har en förlust på 11 spelade matcher, och ett facit på 10-0-1. Slut på beröm och över till nackdelen med denna trupp som är att man är oerhört skadedrabbade. Nu har i och för sig deras viktigaste spelare, Helge Frieman, kommit tillbaks. Men att man erhåller ett så tajt matchschema är ju inte passande och jag anser inte att 1-X-2 markörerna är spelvärda i detta möte. Som jag sa tidigare så förlitar jag mig på överspelen här, som så ofta varit lyckade just precis mellan dessa två lag.

Inbördes möten:
Hammarby – Guif = 29-27 (56 mål)
Guif – Hammarby = 33-24 (57 mål)
Guif – Hammarby = 29-28 (57 mål)
Hammarby – Guif = 27-30 (57 mål)
Guif – Hammarby = 27-33 (60 mål)

Statistik ljuger aldrig och som man kan se så har dessa två lag en fin målstatistik vilket får mig att tro på liknande resultat idag. Att man får ett riktigt fint odds på linan över 53,5 mål är lockande och jag plockar det direkt. Spelet ligger på strax över medel!