Från derbyt nere i söder upp till ett annat slags derby uppe i norr där Eskilstuna Guif tar emot gästande Alingsås. De regerande SM-mästarna, Alingsås, kunde förvånansvärt enkelt avfärda Guif på hemmaplan och kommer till detta möte med fullt självförtroende. Men som alltid så har det varit oerhört tufft att slå Guif på bortaplan och jag väljer där av att skippa 1-X-2 markörerna som ser tunna ut, och väljer istället att förlita mig på målspelen. Senast satt överspelet mellan dessa lag och jag förväntar mig samma visa. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Alingsås HK
  • Spel: Över 49,5 mål i matchen
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Eskilstuna Guif åkte på ett totalt ras nere i Alingsås där man kollapsade och fick stryk med hela 30-21. Ledning från start till mål och man hade i princip inget att hämta. En klar och rättvis förlust och tolv dagars vila har säkert gjort susen. I kvartsfinalsserien slog man ut Redbergslid genom att vinna samtliga matcher på hemmaplan, och man har visat sig vara oerhört svårpasserade i sin kompakta och publikrika hall. Där av vågar jag inte gå emot detta Guif och förlitar mig istället på att man kontrar som man vanligtvis gör extra bra på hemmaplan. Med hjälp av publiken och trycket, kan en del tekniska fel göras och jag kan självsäkert fastställa och säga att Guif är det lag som straffar sina motståndare bäst. Att man har ett högt målsnitt på hemmaplan är ingen slump och jag lirar!

Inbördes möten:

Alingsås – Guif = 21-30 (51 mål)
Guif – Alingsås = 29-22 (51 mål)
Alingsås – Guif = 30-23 (53 mål)
Alingsås – Guif = 30-27 (57 mål)
Alingsås – Guif = 28-25 (53 mål)

Mycket hemmamatcher på sistone för Alingsås men oberoende av det så har det varit målrikt lagen emellan. Ser vi till Alingsås prestationer på sistone, så finns det inget annat än att säga att man är i toppform. Sex raka matcher utan förlust är fantastiskt, och på sättet man slog Guif senast kan inte många lag göra. Jag vågar dock inte spika Alingsås och går istället på överspelet som ser fint ut.

Så vilken lina väljer jag? Att spelbolagen lagt en medellina på över 49,5 mål är riktigt generöst då lagen emellan slagit den linan samtliga fem senaste mötena. Statistiken ljuger inte och jag utgår därefter. Över 49,5 mål liras till en insats på medel!