Helgen börjar på bästa sätt och vi får se ett toppmöte mellan två riktigt bra lag, nämligen Guif och Alingsås. Alingsås har som vanligt en riktigt bra form och kommer till detta mötet med en rad med vinster medan Guif svajar och är lite fram och tillbaka. Enligt mig är det klass skillnad mellan dessa lagen och när jag dessutom ser hur det har gått lagen emellan, blir mitt tips självklart. Alingsås har haft det oerhört enkelt mot just precis Guif och jag lirar utan att tveka. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK rak vinst
  • Odds: 1.71 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi med Guif så kan man konstatera att det inte riktigt gått som man förväntat och för tillfället krigar man om en slutspelsplats. Klubben är inne i en ekonomisk kris och vinsten senast mot Lugi var välbehövlig för samtliga. Man lyckades då få Lugis stora försvarsspelare att jobba i sidled och därmed fick även niometersspelarna utdelning. Mot Alingsås har man dock haft det betydligt svårare då man spelar på ett annorlunda sätt och i de senaste sex mötena, lagen emellan, har samtliga slutat i förlust. Det är även ingen tillfällighet att Alingsås har plockat betydligt mer poäng än Guif och då man har det omöjligt mot dem, tror jag inte man har något att hämta här det idag heller med tanke på alla frågetecken som råder. Avslag!

Inbördes möten:
Alingsås – Guif = 30-22

Guif – Alingsås = 25-27
Alingsås – Guif = 23-18
Guif – Alingsås = 22-26
Alingsås – Guif = 30-21

Alingsås är redan en klar tabelltvåa men vill självklart fortsätta vinna matcher och möjligtvis utmana Kristianstad i toppen. Man är stabila och lyckas prestera match ut, match in. Senast plockade man en skön seger mot Sävehof med uddamålet efter en stark insats. Idag ställs man återigen mot ett bra motstånd, fast faktum är att man egentligen har haft det enkelt mot Guif. Resultaten ovan talar för sig själva och jag ser inga moln på himlen till att man ska sumpa det. Man är det bättre laget och har även bättre form. Spik!

Så mitt tips går till Alingsås som både har bättre form och är det bättre laget. Inbördes möten vinner man överlägset och då oddset är okej, väljer jag att ta ställning. Insatsen får ligga på strax över medel!