Hemma maskinerna från Eskilstuna tar för dagen emot Alingsås och det vankas supermatch. Alingsås som har haft fullt upp i Champions League samt serien har sin fjärde match på tio dagar, men kommer dock från en vinst. Medan hemmalaget Guif håller en fin form och har tre raka segrar. Vem drar det längsta strået? Jag har ett bra tips!

  • Match: Eskilstuna Guif – Alingsås HK
  • Spel: Eskilstuna Guif -1,5
  • Odds: 1,87 @ unibet
  • Units: 6/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Blåvit randiga Alingsås kommer från en skön och ganska enkel seger senast mot Drott, då man vann med 32-25. Den matchen var deras tredje på sju dagar och nu spelar man sin fjärde, vilket jag tror påverkar spelarna rejält. Startspelare som, Jesper Konradsson, Marcus Engström, Max Darj och Fredrik Teern har spelat samtliga matcher och för att kunna ha någon chans överhuvudtaget idag krävs det full koncentration och spel från deras sida. Trots denna kritik ligger man på en andra plats i tabellen vilket är imponerande och man kan helt enkelt säga att det är där uppe man hör till. Man är stabila och rejäla i sitt spel samt utnyttjar kontringsspelet konstant. Utöver detta så har man ett minus i och med att Daniel Tellander har varit tveksam till spel och från pålitliga källor är han även tveksam till dagens match. Hans ersättare är god, men svårt att ersätta en sådan god kantspelare.

Går vi över till Eskilstunas favoriter, Guif, så kan man konstatera att man krossat samtliga motståndare på hemmaplan. Man har 6-0-0 och 188-137 i målskillnad, och med sin publik i baken så är man svårslagna här. Senast hade man en match i Europa League som man vann med 32-24 och det är svårt att sätta in motståndet man mötte jämfört med Elitserien. Matchen innan det vann med borta mot Hammarby och man visade på styrka efter att ha vänt underläge. Sammanfattningsvis har man en riktigt bra trupp och formen är på topp. Skademässigt så saknas även hos Guif en riktigt bra kantspelare nämligen, Daniel Pettersson!

Jag har svårt att se Guif förlora detta mot ett ganska slitet Alingsås. I sin kompakta och svårspelade arena fortsätter man att producera och man får helt klart en positiv effekt på hemmaplan. Jag utgår ifrån att Alingsås inte har hunnit ladda batterierna tillräckligt, men även att Guif är ett bättre lag för dagen och lirar -1,5 i Guifs favör till en insats strax över medel!