Gårdagens seger satt fint och vi går mot nya framgångar idag. I Eskilstuna får vi se Guif ta emot Alingsås i en fjärde match där det är vinna eller försvinna. Alingsås gjorde en stark andra halvlek och kunde enkelt avfärda Guif tillslut och på hemmaplan har man visat sig vara riktigt starka. Senast blev det förlängning här i Eskilstuna och får vi se en lika jämn match idag? Det kommer säkert sitta hårt inne men min feeling är att det blir 3-1 i matcher till AlingsåsarnaHäng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK rak vinst
  • Odds: 2,05 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Guif så spelade man faktiskt stabilt fram tills i början av andra halvlek där man tappade kontrollen helt och Alingsås kunde i sedvanlig stil kontra ihjäl motståndet och försvinna. På bortaplan tål man inte Alingsås och det är som att något spökar. På hemmaplan lyckades man dock få med sig en vinst efter förlängning då Freiman var exceptionell och bombade in 13 bollar av lagets 26. Man har under åren haft det svårt mot just precis Alingsås och självklart blir man då också valda. Man har en smalare trupp och några få spelare som bär laget vilket gör att man under en fem-match-serie får det svårt att räcka till. I mina ögon får man det svårt även idag och lyckades man få med sig förlängning senast så lär det bli ännu tuffare att nå något sådant idag. Avslag!

Alingsås trummar på och är fortsatt stabila i slutspelet. Försvarsspelet går mycket ut på att man ska stoppa man-man och sedan förlita sig på att målvakterna, som förövrigt är riktigt bra (Frisk och Agge), ska rädda och sedan kasta i kontring där man har vassa kanter som löper konstant. Flodman bombar in mål från läget och från straffpunkten, och är numera bland de bättre kanterna i elitserien. Man har ett bra bygge och kollektivet har hittills funkat bra. Senast gjorde man det bra och kunde enkelt vinna på hemmaplan. Jag tror man för med sig den prestationen till Eskilstuna och sopar hem denna slutspelsserie. Bredden betyder mycket och i ett fjärde möte kommer sådana aspekter vägas in. Spik!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på Alingsås och då linan erhåller ett bra odds, väljer jag att plocka vanlig vinst. Alingsås att segra liras med en insats på medel!