Denna söndag bjuder på två roliga handbollsmatcher där bland en mellan Eskilstuna Guif och Alingsås. Dessa två lag möttes i förra årets slutspel, där Guif tyvärr fick se sig slagna med hela 3-0 i matcher. I serien såg det dock annorlunda ut och Guif har alltid haft en tendens till att starta säsongerna riktigt bra. Förra året hade man ett grymt facit på hemmaplan och jag tror på likadant i år. Häng med!

  • Match: Eskilstuna Guif – Alingsås HK
  • Spel: Eskilstuna Guif -0,5
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med Alingsås så är jag fortfarande imponerad över hur man lyckades ta sig till final återigen två år i rad. Det snabba omställningsspelet med Aggefors målvaktsspelet och de otroliga utkasten har gett resultat och passar bra in i Sveriges typ av handboll. Inför i år har man inte gjort några speciella nyförvärv eller sålt någon vilket ändå kan vara bra då man i princip har en identisk trupp och sammanhållningen är fortfarande på topp. Idag väntar Guif i premiären vilket är bland de svåraste uppgifterna man kan ha på bortaplan. Alla vet hur tufft det är att spela här, och förra året åkte man på torsk under seriespelet. Inget märkvärdigt med Alingsås trupp och jag har en liten känsla över att man kan ha en liten dipp i spelet i år. Avslag!

Över till Eskilstuna Guif som alltid är intressanta att kika på. Inför i år har man tappat sin skyttekung Atli Ingolfsson som gått till Sävehof, men jag ser det inte som ett märkvärdigt minus då man istället bara slipper byta anfall-försvar hela tiden och kan ha en mer storväxt mittsexa i anfallet. Aldrig gillat den spelaren. Utöver det är nyckelspelare som Freiman, Östlund och Ekman i bra form och kommer till hundra göra en kanon säsong även i år. På hemmaplan hade man ett fantastiskt facit förra året och jag tror det fortsätter i dagens möte mot Alingsås. Spik!

Så vad blir mitt lir? Då man får ett så pass fint odds på rak vinst Guif, väljer jag att inte krångla till det och gå rakt ut och spika. Insatsen får ligga på medel!