Division 1-fotboll på Tunavallen i en intressant tillställning strax ovanför nedflyttningsstrecket. City får besök från huvudstadens utkanter där Valsta kommer på besök. Syrianerna gjorde oss inte besvikna senast och får vårt förtroende på nytt, den här gången med en gardering där oddset står sig alldeles för högt i mina ögon.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Division 1 Norra
  • Match: Eskilstuna City – Valsta Syrianska
  • Spel: Valsta Syrianska dubbelchans
  • Odds: 1,75 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 17.00 20/7

Eskilstuna City kommer till spel med blandade resultat i bagaget där man i nuläget placerar sig en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Lagom till att serien och dess spelschema har vänt har man hunnit med en vinst samt förlust mot Vasalund/Essinge. Valsta Syrianska går desto mer stadigt där man har mer än fördubblat sin poängskörd i sina 4 senaste matcher (3 segrar) att jämföra med de 10 inledande omgångarna. Det vägvinnande spelet fortsatte på den inslagna vägen när Selånger besegrades förra helgen.

Har ännu inte tagit del av statusen på Eskilstunas trupp. Noterbart dock att Valsta Syrianska ställer upp med samma, ordinarie lag som senast.

1001871_10153042924240111_2119586164_n

Peiman Pahlevan har förhoppningsvis ställt in siktet

City är betydligt mer slagkraftigt hemma på konstgräset i Eskilstuna att jämföra med hur man är utanför, där hemmaspelet kan visa sig bli tillräckligt för att hålla laget kvar i ettan. Jag kan dock fortfarande inte komma ifrån motståndets chanser som ska vara betydligt större än så här, vilket spelbolagen har börjat snappa upp ända sedan oddsen släpptes.

Valsta Syrianska rekommenderas senast när Selånger slogs tillbaka via ett frisparksmål på tilläggstid. Man dominerade dock stundtals där man likväl kunde ha stängt butiken betydligt tidigare än så. Efter att ha inlett säsongen med relativt stora förändringar i truppen så har man verkligen hittat rätt nu vilket syns i de senaste insatserna, även om man kunde ha förvaltat sina målchanser i större utsträckning.

Eskilstunas främsta bekymmer går att syna i försvarsspelet med i snitt 2,28 insläppta mål/seriematch, trots en hyfsat rutinerad målvakt i Nicklas Berg. Valsta Syrianska har tagit poäng i 7 av 8 matcher mot lagen man har efter sig i tabellen. Valsta vann det här mötet för 3 veckor sedan med 2-1, enligt uppgifter ett väldigt blygsamt resultat sett till vilket övertag man hade.


Betsson och Expekt ligger på drygt 1,60 på samma spel. Även om oddset på den raka segern (3,40) också lockar så väljer jag att gardera mig. Valsta ska ta poäng i minst 6 av 10 matcher mot det här motståndet. Jag är något oförstående till oddsfördelningen. Dubbelchansen på bortalaget spelas med en insats strax över medel.

/Puyol