Efter ett betydligt mer stjärnspäckat UFC 185 i Dallas så fortsätter nu kampsporten på brasiliansk mark och Rio de Janerio för en mindre tillställning, men spelobjekt går att hitta här också. Galans co-main event går mellan Erick Silva och veteranen Josh Koscheck som kliver in istället för Ben Saunders som tvingades hoppa av pga skada. Det här blir med väldigt stor sannolikhet det sista Koscheck gör på den här scenen och jag anser att tillräckligt ska tala för att det inte blir lyckligt.

  • Match: Erick Silva – Josh Koscheck
  • Spel: Silva via KO, TKO, DQ
  • Odds: 2,50 @ Expekt
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 04.00 22/3

Inför mötet med Jake Ellenberger, som ägde rum för mindre än en månad sedan, hade veteranen Josh Koscheck (17-9) två matcher kvar på sitt kontrakt. En batalj som innebär att han nu har förlorat 4 matcher i följd och han såg allt annat en bra ut under de dryga 9 minuterna som matchen varade – och då tycker jag inte att Ellenberger imponerade nämnvärt för den delen heller. Koscheck ser nu väldigt begränsad och någorlunda långsam ut där sporten har gått framåt avsevärt sedan hans ”prime”.

Erick Silva (17-5) kommer troligtvis aldrig kunna mäta sig med viktklassens toppskikt, men har fantastiska offensiva kvaliteter och grunder att stå på. Han är en kreativ, oerhört kvick och explosiv striker med ett slipat ”ground game” som har banat väg för ett par riktigt fina avslut. Bortser man från en match där han blev felaktigt diskad så skulle han stå på resultatraden 6-3 här i UFC där samtliga av segrarna har kommit till i den inledande ronden.

Josh Koscheck tog ett uppehåll på 15 månader inför sin senaste match och med en så här snabb återkomst, exakt 3 veckor senare, blir min spontana känsla att han bara vill få det här överstökat. Ser man till hans senaste prestationer, där han har blivit avslutad i 3 matcher i följd under den pågående förlustsviten, tror jag nog att han kan få väldigt svårt att hävda sig här också. När Silva väl lyckas etablera trycket kan det här vara över – och det kan vara relativt fort.


Väljer bort rondspelet på favoriten (2,1 hos Expekt) och går på den vinnande metoden istället, där jag anser att knocken ska vara mer favoriserad (att jämföra med Unibet) – trots att Silva har fler subs i bagaget. Majoriteten av hans avslut har byggts upp via slagserier, och mot ett motstånd som har visat upp tydliga tendenser till en aningen känslig haka så tror jag inte att han kommer behöva söka sig till ett lås om läget skulle uppstå. Silva är för snabb, för explosiv och borde kunna hitta luckorna. Erick Silva att stå som segrare via knockout, teknisk knockout eller diskvalificering testas under medel.

/Puyol