Stannar kvar i Sao Paulo och Brasilien där nattens UFC-gala äger rum för kvällens andra spelobjekt. En ”finisher vs grinder”-matchning där Erick Silva och Dong Hyun Kim drabbar samman i galans co-main event. I mitt tycke inte helt otänkbart att den ena slagskämpen och hans egenskaper kan hitta ett tidigt övertag där över 3 ggr känns spelbart.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Erick Silva – Dong Hyun Kim
  • Spel: Silva – rond 1
  • Odds: 3,20 @ Ladbrokes
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 03.05 10/10

En väldigt intressant matchning mellan två welterviktare som har visat upp ett antal väldigt goda prestationer, men som ändå har relativt lite att visa för det. På så sätt ett vägskäl och ett viktigt steg uppåt i divisionen för segraren. Erick Silva (15-3-0-(1)) får nu chansen att gå ytterligare en match i hemlandet, där man återigen kan få se prov på hans fantastiska, offensiva kvaliteter. Den drygt 2,5 år äldre Dong Hyun Kim (17-2-1-(1)) har varit något anonym i viktklassens undre toppskikt trots skapliga resultat. Koreanen är inte lika spektakulär men besitter ett effektivt ”top game” och är stark på att nöta ner sina motståndare därifrån.

Sydkoreanen måste få den här matchen till mattan och kontrollera den där. Skulle han inte lyckas med det så skulle jag nog tro att han är rökt. Favoriten är nedtryckt till något dystra 1,35-1,40, där jag snarare ser ett visst spelvärde i ett eventuellt avslut och ett snabbt sådant.

Kim-Silva_medium

Dong Hyun Kim är en expert på att brotta sig till domslut. Det innebär att han plockar ner sin motståndare och i princip ligger på honom tills ronden och sedan matchen är över. Inte alltför spännande att se på, men effektivt. Han har inte avslutat någon av sina motståndare ända sedan UFC-debuten, vilket var för över 5 år sedan. Dessa bristande kvaliteter till att avsluta den andra kombattanten saknas dock inte hos kvällens motståndare.

Erick Silva har under sin tid i UFC, där han är den welterviktaren som i snitt går den kortaste matchtiden bland de aktiva, avslutat 4 av sina 5 motståndare. Samtliga redan inom den första ronden, även om en av dessa vinster skrevs till en felaktig diskvalificering. Den riktiga förlusten kom mot den svårslagne Jon Fitch på domslut, en veteran som i vissa drag påminner om kvällens motståndare, något jag tror att brassen har tagit stor lärdom utav.

Koreanen har sett något obekväm ut när han har gått upp emot aggressiva strikers som kan försvara nedtagningar alternativt har ett bra ground game. Lämpligt nog så har hans 2 förluster kommit till i den första ronden mot lirare (Carlos Condit) som passar in till de kriterierna. Erick Silva, med svart bälte i såväl brasiliansk jiu-jitsu som judo, bemästrar dessa delar väl. När Kim inte klarar av att etablera en brottningsmatch så kommer han bli tillbakatryckt. Tvingas han till att röra sig bakåt så är Silva, som är väldigt kvick och kreativ med slagen, rätt typ att hitta luckorna för att forcera fram ytterligare ett snabbt avslut.


Erick Silva att stå som segrare och avsluta matchen redan i den 1:a ronden spelas med en låg insats. Spelet hittar ni under ”spel på rond”.

/Puyol