Kiruna satt som fisken i vattnet senast och jag kommer återigen luta mig till ett spel i samma match. Denna gång står Enköping som värd och det kommer definitivt bli en tuffare match för Kiruna denna gång.

  • Match: Enköping – Kiruna
  • Serie: Division 1 playoff
  • Speltips: Kiruna ML (inkl. förlängning/straffar)
  • Odds: 1.97 @ Betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 2/3, 15.00

Enköping hade det riktigt tufft i första matchen mot Kiruna där man förlorade med 6-3. Man låg under med hela 4-0 efter drygt 15 minuter av första perioden och visst kändes det som man satt kvar på bussen. Uppladdningen var som sagt inte den bästa då man satte sig på bussen på onsdagskvällen och kom upp till Kiruna på morgonen under matchdagen. Alltså, ingen riktig sömn utan man har suttit i en buss en hel dag innan. Klart man inte kan sova normalt på en buss om man jämför med en säng. Det kan säkerligen ha varit en anledning till deras mindre bra prestation i matchen. I andra perioden jobbade man sig dock in i matchen igen, men samtidigt slappnar Kiruna av lite efter den tidiga 4-0 ledningen. Man gick upp till 4-3, men känslan var ändå att Kiruna hade koll på matchen som tillslut vann med klara 6-3. Skotten skrevs till 47-25 till fördel för hemmalaget och ingen kan säga att det var ett orättvist resultat. Efter matchen satte man sig på bussen igen för att åka drygt 120 mil på drygt 13 timmar hem till Enköping. När man väl är hemma igen så är det en dryg dag kvar till nedsläpp igen mot Kiruna. Tveksamt om man hinner ladda om efter en lång bussresa och efter ha ställt om dygnet lite halvt, speciellt när man har en såpass tunn trupp med få spelare. Man är duktiga offensivt och har tre ganska bra femmor, men i såna här intensiva matcher så skulle det nog vara bra att ha fyra femmor att rulla på med tanke på den dåliga uppladdningen man har också.

Kiruna vann rättvist och har ett bra lag på pappret. Man är bättre än Enköping, men samtidigt är man lite svagare på bortaplan än vad man är uppe i Kiruna. Som matchen såg ut i torsdags så var det inget snack. Man trampade gasen i botten i första perioden, slappnade automatiskt av lite i den andra perioden med tanke på den tidiga ledning man tog innan man i tredje la i en högre växel igen vann med komfortabla siffror. Nu till matchen har man också en lite bekvämare resa än vad Enköping hade i och med att man flyger ner och får en skön hotellnatt i kroppen. Det kommer definitivt bli en tuffare match än det var sist, men jag tror fortfarande man drar längsta strået igen.

Känslan säger att Kiruna kommer ta hem denna matchserie redan i den andra match och därför spelar jag Kiruna ML (inkl. förlängning/straffar) till oddset 1.97 hos Betsson med 4 units. Enköping imponerade inte emot Wings i playoff 1 och Kiruna har ett rutinerat lag som kan gå hela vägen till kvalserien med lite tur.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden