Även på trettondagsafton spelar man hockey i division ett. Enköping spelar sin första match i allettan mot topptippade Nyköping och frågan är då om det kommer hjälpa trots att man har fördel av hemmaplan.

  • Match: Enköping – Nyköping
  • Serie: Allettan mellan
  • Speltips: Nyköping
  • Odds: 1.65 @ Nordicbet 
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/1, 19.00

Enköping fick en riktigt tung start av allettan i fredags kväll. Man spelade borta mot en av mina favoriter, Hudiksvall, och fick tillslut stryk med 4-1 i en match som kanske borde blivit lite mer marginal än tre mål. Enköping kommer bli ett bottenlag i allettan och det är jag helt hundra på. Man har ett par okej spelare som till exempel Fredrik Abrahamsson och Andreaz Persson, men man lever alldeles för mycket på dessa herrar. Deras trupp är tunn och väldigt känslig för skador. Man har ett par killar borta fortfarande och dessutom har Viktor Gibbs Sjödin lämnat klubben strax innan serien skulle starta. Man har tagit sig till allettan för att man är ett bra lag, men i den här serien så kommer det krävas en hel del och för tillfället har inte Enköping trupp för att klara det. Varken bredden eller den riktiga spetsen finns. Det kan mycket väl bli en jämn match, men känslan är att Nyköping tar hem det här relativt enkelt. C-serien är dessutom en svagare serie än D som Nyköping kommer ifrån. Enköping kan vara det sämsta laget i denna alletta.

nyköpinggg

Nyköping har spottat upp sig rejält under de sista veckorna och verkar ha bibehållit formen under juluppehållet. Man startade allettan genom att besegra Borlänge med 5-2 på hemmaplan. Den matchen borde man avgjort tidigare, men laget slappnade av för tidigt efter deras 4-0 mål och bjöd in gästerna i matchen igen. Nu ska man ta emot Enköping på bortaplan och räkna med en lite tuffare match, även om jag tror man drar det längsta strået här. Just Enköping har varit lite av en mardrömsmotståndare för Nyköping de senaste åren då ESK har vunnit sex raka möten. Samtidigt har Enköping varit bättre än man är idag och Nyköåping också varit snäppet sämre, framförallt förra säsongen. Nu har man på slutet värvat in spetskompetens som Daniel Despotovic och Henric Höglund. De har lyft deras spel rejält. Dessutom har man lånat in backen Anton Karlsson från BIK Karlskoga. Laget är bra och man ska vara starkare än Enköping.


Mitt tips är att Nyköping kommer minst topp fyra i den här serien, förmodligen även högre. Enköping kommer harva bland bottenskrapet och en sådan match måste Nyköping vinna om man vill ta sig vidare till playoff. Mitt spel blir Nyköping under ordinarie tid till oddset 1.65. Spelet finner ni hos Nordicbet. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden