Växjö lyckades inte förvalta ett grymt spel- och skottövertag i gårdagens match mot Modo, men lyckades ändå få med sig ett oavgjort resultat vilket resulterade i void för oss. Idag ska jag titta närmare på mötet i C-serien mellan Enköping och Borlänge. Enköping går bra just nu, trots att man lider av en del skador. Borlänge förlorade senast mot Lindlöven med 6-3.

  • Match: Enköping – Borlänge
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Enköping
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/11, 19.00

Enköping går starkt just nu och har ett slagkraftigt lag på pappret. Jonas Lamby och Filip Cruseman ligger topp 10 i den totala poängligan och har stått för 23 respektive 21 poäng. Innan säsongen trodde jag att Enköpings problem skulle bli målvaktsspelet, men unge Jacob Redin Wallstedt har visat att han håller  bra klass och har spelat riktigt bra. Enköping är ett stabilt spelande lag och ligger på en fjärdeplats i tabellen och har faktiskt vunnit 11 av totalt 17 matcher i fulltid, vilket är bra. Senaste matchen hade man ett par grabbar borta och har det säkerligen idag också, men samtidigt är det inga större avbräck, utan man kanske gynnas av att gå på tre femmor istället för fyra. I hemmahallen är man starka och har tagit 18 av 24 möjliga poäng och här ska man vinna, trots att Borlänge är seriens bästa bortalag. Enköping vann höstens möte borta med 5-3.


Jonas Lamby i Enköpingströjan

Borlänge rekade  jag emot sist och kommer göra det idag igen, trots att man brukar spela bättre på bortaplan. Den stora anledning är att Borlänge inte är samma starka Borlänge som man en gång tidigare varit. Inför säsongen har man tappat ruggigt viktiga spelare som Anton Östman (Falu), Johan Olsson (Frankrike), Patrik Dünesius (Sundsvall), Dan Pettersson (Mörrum) och Dennis Ors (Falu). Det ärsom jag skrev sist inga spelare man ersätter med stöttespelare, utan det ska vara spelare av klass. Ett par spelare har ju kommit in, men det är inte samma klass som det varit. Borlänges bästa spelare den här säsongen har varit Mikael Simons utan tvekan, en spelare som också har meriter från både Elitserien och Allsvenskan. Problemet är att han har lämnat truppen och det är riktigt tungt för BHF. Man fick stryk sist efter dåligt försvars- och målvaktsspel. Något som varit ett stort problem under stora delar av säsongen. Man lär få åka idag igen.

Jag tror enköping och Lamby visar den klass man besitter och vinner här. Ska vi säga 5-3 så är alla nöjda och glada? 6 units in på bet365 till oddset 1.75.

Följ mig på twitter @HedenskogH och för fler speltips @spelaspelse

Lycka till!

/Heden