Hemmalaget Enköping hade en trög start av säsongen, men har nu fått upp lågan åtminstone lite. Idag tar man emot topplaget Arboga som har haft även dem haft en speciell resa. Arboga startade dock bra, men har på slutet sett lite annorlunda ut.

  • Match: Enköping – Arboga
  • Speltips: Enköping
  • Odds: 2.05 @ betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/10, 19.00

enkopingEnköping har äntligen börjat komma lite på spåret med sitt spel och man har gnetat sig sakta, men säkert uppåt i tabellen efter att ha torskat fyra av de fem första matcherna i serien. Visserligen ska det sägas att man fick förlusterna mot kanske topp fyra i den här serien så det är egentligen inte så mycket att skämmas över. Enköping har faktiskt ett ganska kompetent lag på pappret och man ska utan tvekan vara med och slåss om en plats i allettan. Jag tror dock inte det kommer räcka hela vägen och det kanske är bäst då man har större chans i fortsättningsserien. Man har en hel del rutinerade killar på den här nivån och man ska vara solklara favoriter idag enligt mig. Andreaz Persson, Linus Boström, Simon Cederborg-Nilsson, Magnus Svanberg och Kevin Weiskog är ändå bra spelare för hockeyettan och framförallt så är man på pappret ett bättre lag än Arboga. Att Arboga ligger före i tabellen just nu tycker jag inte spelar så stor roll utan jag tror ändå när alla 22 matcher är spelade att det är Enköping som kommer ligga först av dessa två. Hemma är man normalt starka och man ska slå Arboga här utan tvekan. Oddset är generöst och det hugger vi på.

arbogaArboga har gjort det riktigt bra hittills och det kan man inte ta ifrån dem. Jag trodde innan säsongen att man skulle vara i botten och harva och där har dem visat mig och många andra att vi haft fel. Mycket av framgången beror på deras styrka på hemmaplan och framförallt att man spelat med en hög energi. Lite av det där flowet man hade i starten har man tappat och då är det klart man inte är lika bra längre. Linus Pellfolk har varit en av hockeyettans bästa spelare hittills och verkar få sitt stora genombrott. Han har även varit och tränat med Västerås nu under veckan. En annan som permanent skrivits över till just Västerås i allsvenskan är kaptenen Joakim Lilliehök och det är ett stort tapp såväl defensivt som offensivt. Arboga har sin stora styrka offensivt så där klarar man kanske att fylla luckan, men samtidigt så tappar man också en bjässe i egen zon och framförallt också en ledare. Hade Arboga spelat på hemmaplan idag så hade jag definitivt lagt mitt spel på Arboga här, men nu är man på resande fot och då är man klart sämre än vad man är i sin hemmaborg. Det är den stora anledningen samtidigt som jag tycker Enköping underskattas lite pågrund av deras dåliga start.


Enköping är bättre än många tror och förutom mot ett par lag i den här serien så ska man vara favoriter. På pappret har man ett helt okej lag med många rutinerade spelare. Mitt spel idag blir alltså Enköping att vinna under ordinarie tid till oddset 2.05 hos betway. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden