Jag tänkte jag skulle slänga in ett litet specialspel inför måndagens premiär för grupp D. Först ut är Frakrike som ska möta England. Och 20.45 smäller det för oss svenska fans mot hemmanationen Ukraina. Därför blir det ett litet specialspel på dessa två matcher för en lite mindre peng som ändå känns ganska troligt.

  • Match: England – Sverige (fantasy match)
  • Spel: Sverige
  • Odds: 2.45 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18.00

Först och främst för er som inte vet vad som menas med Fantasy Matches så kommer en kort liten förklaring här: ”Vinnaren av denna match är det lag som gör flest mål på matchdagen mot sin verkliga motståndare.” Man Räknar alltså antal mål för England mot Frankrike och detsamma gäller Sverige mot Ukraina.

England tar sig an gruppfavoriten Frankrike och är redan innan turneringen börjar ett sågat lag. Roy Hodgsons laguttagning av den engelska truppen är redan rejält ifrågasatt. Dessutom lider man av ett antal skador på viktiga spelare. Och framförallt så saknas Wayne Rooney de två första matcherna pga avstängning. Även Lampard är borta. Laget gick igenom kvalspelet utan förlust under de 8 matcherna de spelade, men lyckades ”bara” göra 17 mål. Deras renodlade anfallare mot Frankrike heter Welbeck, Carrol och Defoe. Welbeck och Carrol har inte varit ordinarie hos sina klubblag. Welbeck har varit skadad till och från under säsongen och har inte många landskamper på meritlistan. Andy Carrol har varit usel hos Liverpool och har säkerligen nytt rekord i missade målchanser. Jermain Defoe hade en bra start i Tottenham, men formen svalnade och han var inte alls lika bra under våren. Dessutom kanske tankarna just nu är lite på annat håll också. England överlag har inte haft ett bra fotbollsår på klubblags sidan. Förutom Chelsea som på nåt mirakulöst sätt vann Champions League efter att ha parkerat blå bussen i semifinalerna och finalen.

Deras motståndare Frankrike har ett riktigt bra lag på pappret. Ribery är tillbaka och i bra form. Men nu är det ju försvarsspelet vi ska sikta in oss på. Jag räknar med att Frankrike kommer vara det spelförande laget mot England och därmed kommer inte England få många chanser. Och startar Carrol på topp så behöver de många målchanser för att göra mål. Nej, men skämt åsido, Englands offensiv känns inte alls lika vass utan Rooney. Frankrike gick igenom kvalet med 15-4 i målskillnad på 10 matcher. Det är riktigt bra. Jag tror inte England gör mål mot Frankrike och blir riktigt förvånad om de gör fler än ett. England är säkert nöjda med en poäng.

Sveriges chanser att göra mål är betydligt större än Englands. Svenskarna har ett starkt offensivt lag som inte längre prioriterar defensiven. Zlatan är i kanonform och Elmander förväntas vara tillbaka från start. Sverige har duktiga fötter på fasta situationer och duktiga huvudspelare. Sverige gick igenom kvalet med 31 gjorda mål framåt vilket är ett snitt på 3.1 mål/match. Ukrainas defensiv har absolut inte varit på topp sista tiden och i buren kommer man ställa sitt fjärdeval pga skador och avstäning.

Jag är nästan säker på att Sverige gör MINST 1 mål mot Ukraina. Båda lagen måste framåt eftersom det blir tufft att gå vidare med bara en poäng från den här matchen. Jag tror det kommer svajja fram och tillbaka och ytorna kommer vara gigantiska. Finns även ett speltips angående just Ukraina-Sverige matchen som ni kan läsa här: http://www.spelaspel.se/2012/06/speltips-ukraina-sverige-116/

Lycka till och jobba in en massa svenska mål!

/Heden