Mitt andra spel från detta europeiska VM-kval hämtas från Wembley Stadium i något som bör bli trafik mot en riktning när en större fotbollsnation får besök av en sk mikrostat. Kattens lek med råttan, del två, med allt vad det innebär. Plockar ett antal spel även från den här matchen.

  • Match: England – San Marino
  • Spel: England över 5,5 mål
  • Odds: 1,66 @ Bet365
  • Units: 8/10 units
  • Spelstopp: 21.00

Roy Hodgson och hans mannar har en hyfsat överkomlig uppgift framför sig. Man fick en flygande start med 5-0 borta mot Moldavien men man stannades av något via 1-1 hemma mot Ukraina.

The three lions får klara sig utan Steven Gerrard (avstängd) och Frank Lampard (skadad) på mittfältet, om man ser till spelare som antagligen hade fått starta ifall de hade varit tillgängliga. Ashley Young och Scott Parker är skadade sedan tidigare. Mittbacken och fd kaptenen John Terry har tackat för sig. Jag skulle nog tro att man kan matcha några spelare mer sparsamt (en tuffare uppgift med Polen borta nästa vecka) vilket kan öppna för lirare som annars inte är givna i elvan. Bra tillfälle för att visa vad man går för, isåfall.

Det enda motståndet för engelsmännen i den här matchen, och det sett till hur många mål man lyckas trycka in då ett poängtapp är fullständigt otänkbart, är de själva. Nivån på koncentrationen och en duktig dos av ineffektivitet skulle kunna stå i vägen, då det i övrigt ska vara en enorm klasskillnad över hela banan.

San Marino är den lägst rankade nationen i Europa vilket märks på resultaten där man har ett antal stora förluster på meritlistan och det blev just en sådan när man blev förnedrat av Montenegro i premiären med hela 6-0, och det på hemmaplan. Då kan ni på ett ungefär föreställa er vad engelsmännen kan hitta på med normal utdelning. Om man ser till tävlingsmatcher på bortaplan så har man klarat sig undan den här linan, om än knappt, i 3 av de 10 senaste matcherna – de gångerna stod Moldavien, Slovenien och Nordirland för motståndet. Lagom imponerande av ett lag som, trots allt, mer eller mindre endast får ägna sig åt försvarsspel.

Det här är kanske en ganska häftig upplevelse för gästernas del vad gäller att spela på Wembley, även om resultatet bör bli obehagligt. I princip så är hela truppen fylld med spelare som har vanliga jobb utanför fotbollen och säkerligen en bra anledning till att man aldrig utvecklas nämnvärt.

Engelsmännen ska bara städa av detta med ett antal mål. Hemmanationen ska vara minst 6-7 mål bättre och att man styr upp en kross spelas.

Det blir även några sidospel:
Över 11,5 hörnor 1,80 Bet365 1,5/10 units
Över 2,5 mål 1,80 Bet365 1,5/10 units
Number of goals 8+ 4,40 Nordicbet 1/10 units
Självmål 5,50 Bet365 0,5/10 units

Precis som i mötet mellan Holland och Andorra så är spel på målskyttar ett alternativ så länge oddsen tillåter.  I det här fallet skulle jag avvakta elvan för att se vilka mittbackar man väljer att starta med. England kommer skapa många fasta situationer via bl.a. hörnor och man har ett par väldigt starka huvudspelare på den positionen. Joleon Lescott är ett fint exempel på en sådan.

En kortare notis till sidospelen, så är spelet som hämtas från Nordicbet detsamma som över 7,5 mål. Fastnade för den när, bl.a. Bet365, endast hade 3,25 på samma spel.

/Puyol