Andra dagen av detta EM drar igång och det är tre matcher på menyn. En match står mellan England och Ryssland i grupp B där förhandsfavoriterna i gruppen tidigt ställs mot varandra. England kommer till detta mästerskap med gott självförtroende efter lite förändringar i truppen samt goda resultat medan Ryssland varit svajiga och man vet inte riktigt vart man har dem. England bär självklart favoritskapet och min feeling är att man kommer förvalta det. Häng med!

  • Match: England – Ryssland
  • Spel: England rak vinst
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

englandryssland

England har verkligen förnyat sin trupp gentemot tidigare mästerskap och det är flera nya ansikten som lär få mer speltid än förr. Jag tänker framförallt på succé duon, Vardy och Kané, som varit strålande bra i sina klubblag och det ska bli riktigt roligt att se vad man kan åstadkomma i landslagströjan också. I träningsmatcherna samt kvalspelet visade man upp att man tillhör toppen när man når sin rätta nivå och jag har en bra feeling för att det kan bära långt för detta gäng. Ryssland är ett jobbigt motstånd som ofta är bra på den taktiska biten och det blir oerhört viktigt att man gör det första målet. Oavsett taktik så är man överlag ett bättre fotbollslag och denna grupp bör man ta hem utan snack. Jag tror man förvaltar favoritskapet och vinner det inledande mötet mot Ryssland!

På andra sidan står Ryssland som haft det tufft i träningsmatcherna inför mästerskapet och jag är inte helt säker på vart jag har detta gäng. Det sprudlar inte av stjärnor som det under tidigare år har kunnat göra och det känns som att läget i laget inte är 100%. Man är dock vassa i sitt taktiska spel och vi lär få se, som så många andra icke-favoritlag, ett defensivt Ryssland som går på omställningar. Backlinjen är dock inte säker och med två klass anfallare som England har, har jag svårt att se att man ska kunna stå emot våg efter våg. England är dessutom ett lag som jag tror passar Ryssland dåligt och då oddset är fint på raka ettan (England) väljer jag att gå emot!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Min känsla är att England kan skrälla till det detta EM och därmed ska man också slå Ryssland i första matchen. Spik på England ger ett odds på hela 1,85 och jag väljer att inte krångla till det då det är spelvärt. Insatsen får ligga på strax över medel!