Den europeiska VM-kvalfotbollen närmar sig den avgörande fasen, framförallt här i grupp H där flera lag är inblandade i toppen. En högintressant match på Wembley där England och Montenegro slåss om en av biljetterna, där hemmalaget kan spika avancemanget ikväll. Återstår att se om det går vägen, tror hursomhelst att man har skapliga chanser till att göra sitt i sin match och även freda det egna målet under processen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: VM-kval, Europa
  • Match: England – Montenegro
  • Spel: Hemmalaget att vinna utan insläppt mål
  • Odds: 2,01 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00 11/10

England är alltjämt obesegrat där man nu toppar gruppen och därmed har man grepp om den direktkvalificerade VM-platsen till Brasilien nästa sommar med 6 poäng kvar att spela om. 0-0 i den svåra bortamatchen mot Ukraina gav en godkänd poäng i och med att man gick in med ett par avbräck. Något ljusare läge nu där Roy Hodgson har Wayne Rooney, Daniel Sturridge och Danny Welbeck till sitt förfogande igen.

Montenegro hade en fantastisk inledning på kvalspelet där man vann 4 av de 5 första matcherna för att gå upp i tidig ledning. Något sämre utdelning i de senaste kvalmatcherna där man nu har en poäng upp till motståndet och troligtvis behöver gå för seger här ikväll för att som sämst fixa playoff-platsen. Förbundskaptenen Branko Brnovic har dock, utöver kräftgången på slutet, mindre bekymmer med frånvarande spelare inför denna ödesmatch.

England kommer till spel utan Ashley Cole på vänsterbacksplatsen medan Montenegro har Mirko Vucinic, Marko Basa, Mladen Bozovic och Milorad Pekovic otillgängliga inför den här uppgiften.

rickie-lambert_2644412b

En timme tidigare är det avspark mellan Ukraina och Polen som också kan spela in på utgången i grupp H som är väldigt tät (det skiljer endast 3 poäng mellan de inblandade lagen) inför de avslutande matcherna. England, som i mitt tycke övervärderas ibland, har dock goda förutsättningar här där man är på god väg mot VM via en seger denna fredagkväll med ytterligare en hemmamatch i den sista omgången. Man har hittat en stabilitet i defensiven och poängspelarna framåt finns att tillgå. Även om man inte har testats nämnvärt här i de 3 föregående kvalmatcherna på Wembley (Ukraina, Moldavien och San Marino har tillsammans inte fått till mer än 4 avslut på det engelska målet) så är det ändå ett något sargat motstånd som gästspelar ikväll.

Frågetecken på Montenegros kreatörer och främsta spelare rent individuellt. Det står sedan tidigare klart att kaptenen Mirko Vucinic (Juventus) är borta medan Stevan Jovetic (Manchester City) inte har fått alltför mycket speltid i klubblaget pga skador under försäsongen där formen inte är toppad direkt. Utöver att det har gått trögt med poängskörden i de 3 senaste matcherna där segrarna har uteblivit så har även målproduktionen tunnats ut, där jag anser att man borde få det svårt även här på brittisk mark. De tillsynes imponerande 13 målen som skrapades ihop under de inledande 5 matcherna där man gick som allra starkast ska kanske inte överskattas alltför mycket i och med att San Marino och Moldavien stod som motståndare i majoriteten av matcherna.


England att vinna matchen samt hålla nollan intakt, medel testas till 2 ggr.

/Puyol