De europeiska ligorna tar ett kortare uppehåll där det som bekant ska spelas kvalmatcher till ett kommande EM-slutspel nästa sommar, och förutom Sverige så är även engelsmännen igång där ska sparkas boll på Wembley. England går in som storfavorit mot Litauen och här är det endast en fullpoängare som gäller – tror nog även att man kan lösa det med marginal.

  • Match: England – Litauen
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,73 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 27/3

England har inlett väl efter ett VM-slutspel som var något av en besvikelse där man slutade sist i sin grupp. Det europeiska kvalspelet har sparkats igång med 4 fullpoängare i följd och 11 mål framåt, och än mer viktigt att man har tagit poäng från de två nationerna som får ses som de främsta toppkonkurrenterna. Trots att man går in till de här två matcherna, där även en träningslandskamp mot Italien ingår, utan Sturridge, Lallana, Oxlade-Chamberlain och Wilshere för att nämna några, så har man alltjämt en relativt bred och jämn trupp.

Frågetecken på, utöver de som redan har lämnats utanför truppen pga skador, Raheem Sterling och Fabian Delph även om båda förväntas kunna vara tillgängliga för spel där Liverpool-spelaren ska finnas med från start.

englit

Litauen hade också en fin inledning på kvalspelet, det var dock mot lättast möjliga motstånd där man gick totalt 3-1 mot San Marino och Estland. Tuffare uppgifter efter det och nu väntar troligtvis det som på förhand måste ses som ytterst svårt där det i princip handlar om att hålla siffrorna nere. Bortalaget går att hitta först på plats 94 i världsrankingen och har en högst profilfattig trupp där nu ett av de främsta korten saknas till det här mötet.

Arvydas Novikovas står som bortanationens mest noterbara avbräck, i övrigt är truppen intakt.


Litauen släppte in 2 bollar hemma mot Slovenien och senast innan årsskiftet 4 st borta mot Schweiz – och det känns rimligt att tro på något liknande ikväll. England är en bit ifrån i ett antal aspekter att jämföra med de övriga toppnationerna, anser dock att man ska ha tillräckligt med ingredienser i sitt spel, mot ett överkomligt motstånd, till att kunna vinna detta med ett par bollar. Gästerna kommer sjunka nedåt i banan, utan att kunna etablera något strukturerat framåt, vilket kommer tillåta engelsmännen att komma med så mycket folk som möjligt på offensiv planhalva – något som kan bli än mer viktigt nu när man har ont om renodlade wingers högre upp i banan. England har tillgång till poängspelare i någorlunda gott slag som borde kunna producera ett par bollar.

Hemmalaget att stå för minst 3 mål i matchen spelas med medel.

/Puyol