Den sista åttondelsfinalen ska spelas och vi får se ett möte mellan England och Island där framförallt Lagerbäck har en svårt uppgift framför sig. England imponerade faktiskt inte på mig i gruppspelet och att man kom tvåa var ingen tillfällighet då man haft det svårt mot defensiva gäng medan Island krigat till sig en plats i slutspelet och varit riktigt effektiva. Island är ett lag som inte passar England och jag tror vi kan få se en skräll här. Häng med!

  • Match: England – Island
  • Spel: Island +0,5
  • Odds: 2,425 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

england

Börjar vi med England så kan vi konstatera att det var ett misslyckande att Wales kom före en i gruppen och fansen var självklart missnöjda. Två kryss mot Ryssland samt Slovakien resulterade i en andra plats i gruppen och därmed hamna man på den svåra sidan av slutspelsträdet, då man vid vinst mot Island får möta Frankrike. Jag tror dock man får det svårt mot Island i och med att man haft det tufft i den sista tredjedelen och utdelningen har varit dålig. Man har ett brett utbud av spelare men ingen spelare som tagit tag i grejerna och mot Slovakien fick vi se att man har det svårt mot ett lag som backade hem och spelade kompakt (0-0). Island är ett sådant typ av motstånd, som dessutom är mycket effektivare framåt och det förvånar mig inte om man åker ut här idag. Spelvärdet är bra och jag lirar emot!

På andra sidan står Lagerbäcks manskap, Island, som har gjort en sensation genom att bara vara med i EM. Det sägs att en tiondel av befolkningen är nere i Frankrike och det säger sig själv hur mycket man har att välja på. Defensiven är god och man är effektiva framåt vilket vi har fått se i gruppspelet. Man lyckades spela oavgjort mot Ungern samt Portugal som varit i höjd med England spelmässigt och varför skulle man då inte kunna överraska i en åttondel. Får man till en kontring så tror jag man kan täppa till bakåt och i mina ögon luktar det skräll. Jag går på spelvärde och lyser det om.

Så vad blir mitt lir? England har inte imponerat och i den sista tredjedelen har man varit dåliga. Island spelar kompakt och ställer om vilket jag tror är en stor fördel mot ett England. Oavgjort eller Island vinst ger ett odds på ca 2,50 och jag måste bara lira. Insatsen får ligga på medel!