Det har blivit dags för slutspel för damerna i fotbolls-VM. Här gör stormakterna England och Frankrike upp om ett avancemang.

  • Match: England – Frankrike
  • Tips: Över 2,5
  • Odds: 2.08 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 9/7 18.00

Analys:

Två starka nationer gör upp om en semifinalplats och det råder ingen tvekan om att det kommer att bli en tuff och jämn match här mellan två starka lag. England har spelat stabilt utan att imponera men har växt in i turneringen mer och mer för varje match. De gjorde en bra avslutning i gruppspelet genom att slå Japan med 2-0 och självförtroendet efter den matchen bör ha ökat en aning. Trots detta så får England ses som en liten underdog här då motståndarna Frankrike spelat lite bättre och hittills gjort tre fina matcher.Englands trupp känns inte heller lika namnkunnig och stark som Frankrikes men jag har svårt att tro att dom kommer gå mållösa från en sådan här match.

Frankrike förlorade senast mot favoriterna Tyskland men hade både 1-2 och 2-3 och satte rejäl press på tyskorna emellanåt. Fransyskornas styrka ligger i offensiven och dom har också gjort hela 7 mål på de 3 inledande matcherna. Dessutom har dom 5 olika spelare som gjort mål vilket tyder på en bra bredd i laget. Truppen känns också strået vassare än dagens motståndare och laget har också bättre spetskompetens på viktiga positioner. Snabbe Delie på topp är alltid farlig och det skulle inte förvåna om hon gör minst ett mål i den här matchen. Håll också ett extra öga på duktige Necib som kan göra det där lilla extra med bollen.

Matchen kan sluta hur som helst men oddset på över 2,5 mål är alldeles för bra för att avstå ifrån. Båda lagen kommer säkerligen vara nervösa och det är inte omöjligt att det är en eller ett par misstag som avgör matchen. Jag tror på 1-2 till Frankrike, minst.

Lycka till!

//Josef