Ett av lagen skall ta upp jakten på topplagen och jag har hittat ett intressant spel här.

  • Match: Cottbus – Duisburg (2 Bundesliga)
  • Tips: Cottbus 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 1,70 @ 1bet.com
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16/4 13.00

Analys:

Cottbus har ingen vidare form och kommer till den här matchen med tre raka förluster och 2-0-3 på de fem senaste matcherna. Laget kan dock bättre än så och är normalt sett väldigt starka på hemmaplan. Cottbus har faktiskt bara en förlust på hemmaplan på de 10 senaste ligamatcherna. Att dom dessutom gjort 30 mål på 14 hemmamatcher tyder på att det är ett väldigt starkt hemmalag. Lagets bäste målskytt, Petersen, har också fin form med 6 mål på de senaste 5 matcherna. Petersen har gjort hela 21 mål på 28 matcher i ligan och fortsätter han på det viset så finns det goda möjligheter till vinst här idag.

Duisburg ligger precis över Cottbus i tabellen men formen på slutet har inte varit särskilt bra. Laget har 2-0-3 på de fem senaste matcherna med det är lagets bortafacit som skrämmer lite. Senaste vinsten på bortaplan kom i slutet av November och på bortaplan har nu Duisburg hela 7 matcher utan vinst. Man har dessutom bara lyckats göra 4 mål på de 7 senaste bortamatcherna vilket inte bådar gott inför kvällens match.

Jag tror att hemmaplan fäller avgörandet här idag då lagen i grunden är väldigt jämna. Duisburgs borafacit är uselt men det finns ändå viss kapacitet i laget så jag väljer att spela insatsen tillbaks vid oavgjort.

Lycka till!

//Josef